.cbr
jak zkonwertowac jpgi do formatu cbr, sa do tego jakies programy??
Odpowiedzi: 10
wiem wiem, na poczatku myslalem ze cos sie z tymi jpg (itp) robi zeby CDisplay mogl je odczytac, ale poszperalem w sieci i znalazlem ze nalezy je spakowac do formatu rar i potem zaminic rozszezenie na cbr, i na tym polega cala zabawa z tym programikiem, sorki za zawracanie wszystkim dupy :–)
1. Masz na myśli źe to jest format kompresji plików?
Bo zamienić rar na cbr... hmm... nie bardzo obczajam – skoro na samym początku napisałeś z jpg na cbr to teraz z rar na cbr?
Gdzieś się pomyliłeś..
P.S. wywal kopie postu
Bo zamienić rar na cbr... hmm... nie bardzo obczajam – skoro na samym początku napisałeś z jpg na cbr to teraz z rar na cbr?
Gdzieś się pomyliłeś..
P.S. wywal kopie postu
1. Masz na myśli źe to jest format kompresji plików?
Gdzieś się pomyliłeś..
P.S. wywal kopie postu
Gdzieś się pomyliłeś..
P.S. wywal kopie postu
Dzieki za odpowiedzi, doszledlem do niech tez sam ;–), wystarczy zamienic rozszezenia rar na cbr i wszystko gra
I w tym przypadku mądrzejszy okazał się mądrzejszy
Pozwól Rebe iź zacytuje twoją odpowiedź:
This is a renamed .RAR file and can be decompressed with any .RAR file utility. The CDisplay program displays the comic book images so it is useful to use for this particular .RAR archive type.
http://www.geocities.com/davidayton/CDisplay
A co do szukania dupą... :)
Pozwól Rebe iź zacytuje twoją odpowiedź:
This is a renamed .RAR file and can be decompressed with any .RAR file utility. The CDisplay program displays the comic book images so it is useful to use for this particular .RAR archive type.
http://www.geocities.com/davidayton/CDisplay
A co do szukania dupą... :)
Co prawda słabym z anatomii, ale zawsze wydawało mi się, źe takich poszukiwań dupą lepiej nie prowadzić.
Zaś co do merituum – właśnie dlatego, źe to jest taki dziwny – komiksowy – format pamiętałem, iź była o nim mowa.
Zaś co do merituum – właśnie dlatego, źe to jest taki dziwny – komiksowy – format pamiętałem, iź była o nim mowa.
Na swoją obronę moge powiedzieć źe jednak ruszyłem dupe i sprawdziłem w Photoshopie i w Irfanie czy maja ten format.
Ale ja się z mądrzejszymi od siebie nie kłuce i przyznaje rację – oczywiście mogłem ruszyć dupe po raz drugi i poszukać odpowiedzi:)
Ale ja się z mądrzejszymi od siebie nie kłuce i przyznaje rację – oczywiście mogłem ruszyć dupe po raz drugi i poszukać odpowiedzi:)
BAJA:To jest jakiś format graficzny? W moim Photoshopie 7 i IfranViev 3,85 nie ma czegoś takiego.
Napisz troszke wiecej info na temat tego formatu
Gdyby Ci tak bardzo zaleźało na odpowiedzi to nawet bez grzebania w sieci byś znalazł inofrmację o tym.
W archiwum bowiem tego forum jest ona do uzyskania.
nie jest to format graficzny, polego to na tym ze zdjecia stanowia jeden pliczek, otwierany porgramem CDisplay, (cos jak pdf, tylko lepiej jesli chodzi o zdjecia)
To jest jakiś format graficzny? W moim Photoshopie 7 i IfranViev 3,85 nie ma czegoś takiego.
Strona 1 / 1