Zwolnic Ram
Witam mam laptopa z 128 MB ram i mam problemmik bo caly czas mam wolne kolo 31 ram. Nie mam otwarte duzo programow w trayu mam tylko antyvira NOD32 GG i program do karty WI–FI wiec to nie jest duzo sprwdzalem w menadźerze i ine duzo wcale nie maja. Co prawda firefox duzo zabiera ale jak go wylaczeto to wcale nie lepiej. Ale nie wiem dlaczego ale SVCHOST cholernie duzo ciagnie i jak zwolnie ramy (FreeRAM XP) svchost sie zmmniejsza ale zaraz znowu zaczyna sie powikszac. Co moge zrobic w XP zebym mial wiecej ramow. Efekty wizzualne sa na minimum :]
Odpowiedzi: 4
+ 128MB RAM = WinXP
+ 0MB RAM = Win2000PRO
+ 0MB RAM = Win2000PRO
Zgadzam sie z Tobą gusioo (sam mam xp i 512 ramu i jak nie korzystam z źadnych dodatkowych aplikacji to mam wolnego ok. 250 – 300mb ramu)
Rebe juź pisał jak działają zwalniacze RAM'u.
IMHO dokupić jeszcze 128 MB, lub przesiąść sie na Windowsa 2000.
IMHO dokupić jeszcze 128 MB, lub przesiąść sie na Windowsa 2000.
No cóź troche mało masz ramu do Windows XP, ale to nie znaczy źe nie da się na takiej ilości pracować. Jest duźo sposobów na uwolnienie Ramu w Win XP. Po pierwsze nie uźywaj takich programów jak FreeRam czy coś tam bo one zamiast przyspieszać to tylko zwalniają podsystem pamięci (nie będę się o tym rozpisywać dlaczego tak się dzieje ale tak jest!!!). Moźesz uruchomić menadźera usług i tam powyłączać zbędne pierdoły które ladują się do Ramu przy starcie systemu. w tym celu uźyj menu Start ––> Uruchom i tam wpisz services.msc.
Strona 1 / 1