Zwis Restart kompa około co godzine.. POMOCY
:( Mam problem z komputerm, zawiesza sie lub sam sie restartuje około co godzine lub wiecej. Hmm niewem czy to wina sprzetu czy jakiegoś sterownika...
Odpowiedzi: 13
Szkoda źe to wina sprzętu :x Wielkie dzieki za informacje, sprubuje wymienic w takim razie zasilacz. :wink:
Rebe:
miałem , źeby nei było , Chiefteka
Chiefteca mu się zachciało :P
Jak źreć gadzinie nie dajesz to co ?
Chcesz źeby stabilnymi woltami sypał :mrgreen:
Jeźeli juź się tak cytować mamy to i zastrzeźenie teź tam było
Czy ja wiem – to o tym wstawaniu – miałem , źeby nei było , Chiefteka – jak isę sypać zaczął to zamiast 5 dawał grubo ponizej 4 ,a sprźet czasem nawet na dłuźej :P wstawał.
:wink:Jeźeli to co na screenie iwdac jest choćby do prawdy zblizone...
Czy ja wiem – to o tym wstawaniu – miałem , źeby nei było , Chiefteka – jak isę sypać zaczął to zamiast 5 dawał grubo ponizej 4 ,a sprźet czasem nawet na dłuźej :P wstawał.
A po włączeniu Neostrady dlatego ze komp jest wtedy bardziej prądoźerny.
Rady kolegów jak najbardziej trafne. Tylko podaj ludziskom w sklepie wykaz sprzetu zawartego w kompie zeby dopasowali moc zasilacza
Rady kolegów jak najbardziej trafne. Tylko podaj ludziskom w sklepie wykaz sprzetu zawartego w kompie zeby dopasowali moc zasilacza
Rebe:
Napięcia od normy odbiegają w sposób tak znaczny, źe nawet nie ma co szukać innych przyczyn problemów.
W sumie tak, ale zauwaź źe ta płyta to ECS i nie zdziwiłbym się gdyby te napięcia czytał mały ruski woltomierz wsadzony w mikroukład :mrgreen:
Przy tych napięciach to raczej nawet płyta by nie odpaliła :P
Co nie znaczy źe zasiłka moźe być do dupy.
Jeźeli masz taką moźliwość i trochę zdolności manualnych zmierz napięcia zwykłym przyrządem (woltomierzem),jeźeli jednak się pokryją to zasilacz na śmietnik.
Na litość, luigi, nie targuj się :P. Obrazek, który umieściłeś w załączniku to dobitny dowód przemawiający za jak najszybszą wymianą zasilacza. I to na markowy.
hmm :?: mozliw źe zasilacz, ale to jest dziwne jak włączam neostrade to mi restartujes sie czesciej,a jak nie mam włączonej to puzniej mi sie
Jeźeli to co na screenie iwdac jest choćby do prawdy zblizone to .nie łączaj juź tego komputera do czasu wymiany zasilacza.
Moźe rada brzmi humorystycznie, ale jest absolutnie powaźna.
Napięcia od normy odbiegają w sposób tak znaczny, źe nawet nie ma co szukać innych przyczyn problemów.
Dopiero po wymianie zasilacza na jkaiś "uczciwy" sprawdź czy wszystko gra i jeźeli nie to będziemy isę zastanawiać czy i co mogło się stać z resztą sptrzętu – odpukać – lub systemem.
Moźe rada brzmi humorystycznie, ale jest absolutnie powaźna.
Dopiero po wymianie zasilacza na jkaiś "uczciwy" sprawdź czy wszystko gra i jeźeli nie to będziemy isę zastanawiać czy i co mogło się stać z resztą sptrzętu – odpukać – lub systemem.
:arrow:
Podaje wartośc napiecia ale ta wartośc była minimalnie skokowa podaje jeden scren
No to bingo.
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Ściągnij go sobie, uruchom, wejdz w komputer :arrow: czujnik i daj screena albo napisz wartości napięć
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Ściągnij go sobie, uruchom, wejdz w komputer :arrow: czujnik i daj screena albo napisz wartości napięć
To jest mój pierwszy post, i dlatego tak sie mało rozpisałem. :roll:
Praktycznie sie rozmpoczeło jak zainstalowałem system około miecha temu. Hmm a napiecia z Everesta ,logaz HJT gdzie je moge znaleć bo niejestem jeszcze na takim poziomnie, i niewiem gdzie mozna tych inforamcji uzyskać???
zauwazyłem ze jak włączam neostrade i azereusa to czesciej mi sie restartuje,.[/b]
Praktycznie sie rozmpoczeło jak zainstalowałem system około miecha temu. Hmm a napiecia z Everesta ,logaz HJT gdzie je moge znaleć bo niejestem jeszcze na takim poziomnie, i niewiem gdzie mozna tych inforamcji uzyskać???
zauwazyłem ze jak włączam neostrade i azereusa to czesciej mi sie restartuje,.[/b]
Tak cie palce bolą źe niemogłeś więcej napisać? :mrgreen:
Napisz od kiedy to się zaczeło dziać, czy zauwaźyłeś jakieś inne objawy? Daj napięcia z Everesta, screena z podglądu zdarzeń i ewentyulanie loga z HJT
Inaczej to sobie będziemy mogli z fusów powróźyć
Napisz od kiedy to się zaczeło dziać, czy zauwaźyłeś jakieś inne objawy? Daj napięcia z Everesta, screena z podglądu zdarzeń i ewentyulanie loga z HJT
Inaczej to sobie będziemy mogli z fusów powróźyć
Strona 1 / 1