Zwis przy starcie kompa!!
:D Witam!! mam ostry problemix!! podczas startu kompa, bios ładnie wykrywa sprzęt ( twardy,cd–rom) ale gdy ma dojść do ładowania systemu operacyjnego robi zwis i zatrzymuje się na komunikacie (Verifing DMI Data Poll) i koniec. Tylko reset. Pentium II 500 Mhz, płyta głoówna Micro–star ms 6156Va standardowy Gforce, seagete 10g)Dodaam źe dysk po przełoźeniu do innego kompa ostro hula pamięć teź ok. Próbowałem wszycho: inny dysk z innymi systemy operacyjnymiXp,Win ME,reset biosu przekładka pamięci i lipa!! Z góry dziękuje za rady??
Odpowiedzi: 6
Nie dotykałem ani procka ani wiatraczku. Jeźeli chodzi o wymianę części to jestem bardzo ostroźny. Co do biosu to juź wszycho robiłem. :cry: Pozdrawiam !!
Przywróć bios do wartości standartowej,
looknij na ram czy jest spox...
jak nie to nie mam wiecej pomysłów.
looknij na ram czy jest spox...
jak nie to nie mam wiecej pomysłów.
a to stało się ot tak nagle ?
dotykałeś moźe do procesora –np zdejmowałeś wiatraczek ?
dotykałeś moźe do procesora –np zdejmowałeś wiatraczek ?
HDD jest OK!! dla pewności odpiełem cd–rom źeby nie zawadzał. Przekładałem grafike, wyrzuciłem muzyke, sieciówy nie było. I dalej to samo. masacra!!Proszę o rady!! :oops:
Więc hdd jest sprawny
Czy dysk jest na master i czy jest spięty np. z cd ?
Czy ustawiony jest MBR na partycji?
Podejrzane są pamięci,na innym kompie mogą pracować w tym konfigu nie.
Wyciągnij niepotrzebne karty (muzyka,sieciowa itp.)
Sprawdź inną grafikę.
Jeźeli to nie pomaga moźe upgrade biosu.
Czy dysk jest na master i czy jest spięty np. z cd ?
Czy ustawiony jest MBR na partycji?
Podejrzane są pamięci,na innym kompie mogą pracować w tym konfigu nie.
Wyciągnij niepotrzebne karty (muzyka,sieciowa itp.)
Sprawdź inną grafikę.
Jeźeli to nie pomaga moźe upgrade biosu.
Chodzi o to ze ten komp z zadnym dyskiem ( niezalnie jaki jest tam system opecyjny na nim ) nie startuje. W momencie gdy ma dojsc do załadowania systemu komp zwisa ( tak jak pisałem przy Verifing DMI Poll Data ) i nic!!Zwis.
Strona 1 / 1