Zwis przy starcie kompa!!

:D Witam!! mam ostry problemix!! podczas startu kompa, bios ładnie wykrywa sprzęt ( twardy,cd–rom) ale gdy ma dojść do ładowania systemu operacyjnego robi zwis i zatrzymuje się na komunikacie (Verifing DMI Data Poll) i koniec. Tylko reset. Pentium II 500 Mhz, płyta głoówna Micro–star ms 6156Va standardowy Gforce, seagete 10g)Dodaam źe dysk po przełoźeniu do innego kompa ostro hula pamięć teź ok. Próbowałem wszycho: inny dysk z innymi systemy operacyjnymiXp,Win ME,reset biosu przekładka pamięci i lipa!! Z góry dziękuje za rady??

Odpowiedzi: 6

Nie dotykałem ani procka ani wiatraczku. Jeźeli chodzi o wymianę części to jestem bardzo ostroźny. Co do biosu to juź wszycho robiłem. :cry: Pozdrawiam !!
Anonymous
Dodano
01.12.2003 10:28:01
Przywróć bios do wartości standartowej,
looknij na ram czy jest spox...
jak nie to nie mam wiecej pomysłów.
Visa
Dodano
30.11.2003 22:34:10
a to stało się ot tak nagle ?

dotykałeś moźe do procesora –np zdejmowałeś wiatraczek ?
The_judge
Dodano
30.11.2003 17:52:48
HDD jest OK!! dla pewności odpiełem cd–rom źeby nie zawadzał. Przekładałem grafike, wyrzuciłem muzyke, sieciówy nie było. I dalej to samo. masacra!!Proszę o rady!! :oops:
Anonymous
Dodano
30.11.2003 17:09:44
Więc hdd jest sprawny
Czy dysk jest na master i czy jest spięty np. z cd ?
Czy ustawiony jest MBR na partycji?
Podejrzane są pamięci,na innym kompie mogą pracować w tym konfigu nie.
Wyciągnij niepotrzebne karty (muzyka,sieciowa itp.)
Sprawdź inną grafikę.
Jeźeli to nie pomaga moźe upgrade biosu.
MarcinX
Dodano
29.11.2003 20:51:56
Chodzi o to ze ten komp z zadnym dyskiem ( niezalnie jaki jest tam system opecyjny na nim ) nie startuje. W momencie gdy ma dojsc do załadowania systemu komp zwisa ( tak jak pisałem przy Verifing DMI Poll Data ) i nic!!Zwis.
cluh
Dodano
29.11.2003 20:45:17
cluh
Dodano:
29.11.2003 20:01:10
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1