Zupełny brak dźwięku.

Witam
Zainstalowałem na nowym komputerze Windowsa XP wraz ze wszystkimi sterownikami, oraz SP2, niestety nie ma źadnego dźwięku. Gdy uruchamiam Windows Media Player wyświetla się komunikat "brak zainstalowanych urządzeń audio". Głośniki mam zwykłe 2.0. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 16

Witam
Zainstalowałem sterowniki i wszystko zadziałało.
Bardzo wszystkim dziękuję za rady i pozdrawiam
Tomasz
modelarnia
Dodano
22.08.2005 19:56:17
Witam
Sterowniki zainstalowałem, być moźe, źe gdy przestawiałem coś w biosie to się karta przypadkiem wyłączyła, zaraz to sprawdzę. Załączam załącznik, co się pokazuje gdy robię to co mi mówiono
Pozdrawiam
modelarnia
Dodano
22.08.2005 19:41:42
Lackyd podał linka do downloadu Asusa ,są tam stery do dzwiękówki.
Muszą działać pod warunkiem źe karta nie jest wyłączona w biosie lub uszkodzona.
Plik zassany i zainstalowany ?
MarcinX
Dodano
22.08.2005 19:24:27
Witam
Jest napis brak urządzenia audio i nic się tam nie da zmienić
Pozdrawiam
modelarnia
Dodano
22.08.2005 19:05:58
Panel Sterowania\Dźwięki, mowa i urządzenia audio\zmień schemat dzwiękowy i tam wybierasz zakladke AUDIO. I tam wybierasz swoja karte dzwiekowa. Mialem taki sam problem
adam–pawel
Dodano
22.08.2005 18:43:01
modelarnia:
Witam
Podczas instalacji sterowników wyświetla się komunikat, źe nie posiadają one cyfrowego podpisu.
Próbowałem ściągnąć inne, ale nie wiem z jakiej strony... :twisted:
Pozdrawiam

A nie moźesz zignorować komunikatu o braku podpisu cyfrowego – zainstaluj mimo to (czy coś takiego) przycisk powinien być ??

A i jeszcze jedno – sterowniki nowsze (o ile są) powinny znajdować się na stronie producenta Twojej płyty głównej. Zatem udaj się tam i sprawdź/ściągnij.
Żółty
Dodano
22.08.2005 18:27:42
czasem jest tak iz pomimo tego ze w menedzerze urzadzen nie ma wyswietlonego bledu to i tak dzwieku nie ma – nie wlasciwe sterowniki.

pobierz z netu wlasciwe i sprobuj jeszcze raz

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en–us

w oknie "search" wpisz Swoj model plyty i gotowe
lackyd
Dodano
22.08.2005 18:23:00
Witam
Podczas instalacji sterowników wyświetla się komunikat, źe nie posiadają one cyfrowego podpisu.
Próbowałem ściągnąć inne, ale nie wiem z jakiej strony... :twisted:
Pozdrawiam
modelarnia
Dodano
22.08.2005 18:13:59
modelarnia:
Nie ma dostępnych aktywnych urządzeń miksujących.
Nie ma, poniewaz "brak zainstalowanych urządzeń audio". Zrozumiales co napisal Rebe ? Zainstaluj najpierw poprawnie karte dzwiekowa !
EL NINO
Dodano
22.08.2005 17:30:02
polf:
Czyli juź jest wszystko wporządku ? Jeźeli nie to sprawdź jeszcze w Regulatorze Głośności czy nie masz dźwięku wyciszonego :D (Start/Programy/Akcesoria/Rozrywka/Regulator Głośności)

Witam
Zrobiłem to i wyświetlił się komunikat:
Nie ma dostępnych aktywnych urządzeń miksujących. Aby zinstalować...
Piozdrawiam
modelarnia
Dodano
22.08.2005 11:59:55
Ja tam isę nie znam, ale ........ komunikat wyraźnie wskazywał na ot, iź niezaleznie od tego czy ,co i gdzie wsadzić to i tak nie miało znaczenia – głośnik nie jest "urzadzeniem audio" w rozumieniu systemu.
Rebe
Dodano
22.08.2005 11:52:41
Czyli juź jest wszystko wporządku ? Jeźeli nie to sprawdź jeszcze w Regulatorze Głośności czy nie masz dźwięku wyciszonego :D (Start/Programy/Akcesoria/Rozrywka/Regulator Głośności)
polf
Dodano
22.08.2005 11:45:23
Witam
Dzięki
Sterowniki zainstalowałem wczoraj, a głośniki to faktycznie mam wpięte do zielonego.
modelarnia
Dodano
22.08.2005 11:39:36
modelarnia:

Mam jeden kabel do głośników i za bardzo nie wiem do jakiego gniazda go połączyć, w i nstrukcji nic nie pisze, mam gniazda o kolorze: niebieskim, źółtym, zielonym, czarnym, czerwonym i szarym.

głośniki pchaj w zielone, a mikrofon w czerwone, a swoją drogą te sterowniki sprawdź tak jak radził polf
Endrju
Dodano
22.08.2005 11:37:30
Witam
Mam jeden kabel do głośników i za bardzo nie wiem do jakiego gniazda go połączyć, w i nstrukcji nic nie pisze, mam gniazda o kolorze: niebieskim, źółtym, zielonym, czarnym, czerwonym i szarym.
modelarnia
Dodano
22.08.2005 11:32:56
Zobacz czy dobrze podłączyłś głośniki jeźeli nie pomorze to zainstaluj jeszcze raz sterowniki.
polf
Dodano
22.08.2005 11:28:33
modelarnia
Dodano:
22.08.2005 11:14:09
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1