Zniknął pasek zadań
Mam problem związany z paskiem zadań (startowym - jak zwał tak zwał). Zostawiłem komputer pod "opieką" młodszej siostry na kilka dni. Po powrocie okazało się, że pasek zadań pokazuje się tylko przez kilka/kilkanaście sekund po starcie systemu. Potem znika i nie można go nigdzie znaleźć, autoukrywanie wyłączone. Kombinowałem z tą opcją w Panelu Sterowania, z gpedit.msc ale nic nie mogę na to poradzić. Wyłączenie explorera.exe z Menadżera zadań i włączenie go spoworotem skutkuje tym, że pasek pojawia się na kilka sekund i spowrotem znika. Menu startowe można przywołać klawiszem z logo na klawiaturze, ale przywołanie Gadu-Gadu, eMula czy innych programów które się minimalizują do traya jest niemożliwe. Dodam jeszcze, że na innym użytkowniku z paskiem nie ma problemu.
Przeglądałem forum, szukałem w googlach ale wiele nie znalazłem na ten temat. Czy możliwe jest naprawienie tego czy pozostaje utworzenie nowego użytkownika (+ustawianie wszystkiego neo itp) albo czekać do przymusowego formata, który i tak wcześniej czy później mnie czeka?
Odpowiedzi: 2
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoToolbarCustomize"=dword:00000000
"NoBandCustomize"=dword:00000000
"NoToolbarsOnTaskbar"=dword:00000000
"NoSaveSettings"=dword:00000000
"NoActiveDesktop"=dword:00000000
"ClassicShell"=dword:00000000
"NoCloseDragDropBands"=dword:00000000
"NoMovingBands"=dword:00000000
---------------------------------------------------------------------------
Na stronie http://www.agavk.p9.pl/strony/skrzynka_naprawcza.php znajdziesz male narzedzia do grzebania.
A może najprościej przywracanie systemu?