Zniknął mi pulpit :/

Problem polega na tym, źe straciłem całą zawartość folderu "pulpit".
Wyjaśnie dokładnie o co mi chodzi:
Wszystko sie zaczęło od tego, źe zamknąlem nie poprawnie system. Gdy następnym razem uruchomilem komputer okazało się, źe windows nie chce się załączyc, nawet w trybie awaryjnym. Zrobilem scandiska, po czym udało mi się w koncu wejść do windowsa, ale od razu po zalogowaniu się, wyskoczyło mi jakies okienko zawierające komunikat błędu pulpitu(nie pamiętam jego dokladniej treści). Okazało się, źe cała zawartość pulpitu zniknęła, a było tam ponad 10GB danych. Pomyślałem, źe wszystko zostało usunięte, ale w tedy zobaczyłem, źe te zniknięte dane cały czas zajmują miejsce na dysku, więc nie zostały usuniete, lecz nie moge ich zobaczyć. Próbowałem przywrócić te dane programem do odzyskiwania plików, lecz nie znalazł ani jednego z znikniętych plików co jeszcze bardziej mnie upewniło w tym, źe te dane nie zostały usuniete.

Bardzo prosze o pomoc, bo juz naprawde brakuje mi pomysłów co robic.

Odpowiedzi: 4

ERROR 5, wielkie dzieki. :D
Zrobilem tak jak napisałeś i pojawiły się wszystkie znikniete pliki.
Przemq
Dodano
09.07.2005 22:10:36
wejdź w dowolny folder
menu narzędzia opcje folderów ––> widok
zaznacz opcje:
1. Pokaź ukryte pliki i foldery
2. Odznacz opcje: Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.

Teraz powinny pojawić się inne foldery i pliki. Sprawdź ile całość zajmuje na dysku. Jeźeli będzie się wszystko zgadzać i koniecznie chcesz odzyskać te stracone pliki, zrób przywracanie systemu.
MetaVirus
Dodano
09.07.2005 17:58:07
Żółty:
Zajrzyj do folderu Documents and Settings czy nie ma dwóch folderów wskazujących na jednego uźytkownika – tego na którego się logujesz. Jeden moźe być z jakimś dopiskiem. Bo wygląda na to, źe profil został uszkodzony i Windows zrobił drugi.

Niestety, ale nie ma nic takiego :( .
Jeźeli te pliki byłyby gdzieś na dysku to znalazłbym je wyszukiwarką systemową, ale ona nic nie znajduje.
Stan dysku natomiast wygląda tak:
Jeźeli wejde w właściwości dysku to pokazuje mi, źe zajęte miejsce na dysku wynosi 15,6GB.
Od razu po wejściu na dysk mam jedynie 3 podstawowe foldery:"Documents and settings","Program files" i "Windows" i te natomiast łącznie zajmują jedynie 3,46GB.
Róźnica wynosi około 12GB i właśnie tyle mniej więcej zajmowały te dane na pulpicie, ale nigdzie ich nie ma :/.
Przemq
Dodano
09.07.2005 15:32:39
Zajrzyj do folderu Documents and Settings czy nie ma dwóch folderów wskazujących na jednego uźytkownika – tego na którego się logujesz. Jeden moźe być z jakimś dopiskiem. Bo wygląda na to, źe profil został uszkodzony i Windows zrobił drugi.
Żółty
Dodano
09.07.2005 13:56:03
Przemq
Dodano:
09.07.2005 13:35:22
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1