Znikający Explorer !!!! i brak www !!!
Zainstalowalem nową Pande Antivirus, jakis diskcleaner i jakis program do ukrywania prawdziwego ip (wszystko z NIEZBEDNIKA) po czym zrestartowalem komputer. Straasznie dlugo sie wlaczal i sie wlaczyl. Problem w tym ze nie ma nic oprócz niebieskiego tla. Explorer wlacza sie na chwile (na pól sekundy pojawia sie pasek), próbuje wlaczyc explorer przez Menedzera zadan Windows ale on tylko tak mignie i nic. Przeskanowalem antywirusem z innej partycji i nic. Dopiero byl formatowany wiec to nie wina zawalonego dysku. POMOCY !!!!!! :(
Odpowiedzi: 18
Staraj sie odczytywac poprawnie :wink: .
Takie male drobne pytanie:[quote="EL NINO"][quote="Hunter86"]miałem to samo (z IE)
– potrafisz odroznic Explorera od Internet Explorera ?
Tak potrafię tylko źle posta przeczytałem
A gdzie mam wpisac to lspfix i winsockfix :?:
Aha jeszcze jezeli to ma jakies znaczenie to łacze sie przez siec osiedlową.
Mam jeszcze inna partycje z osobnym xp i tam chodzi.
A na tej to nawet nie ze przegladarka sie nie laczy z internetem ale nic sie nie moze polaczyc. Firewall mi cos pisze ze niemoze sie polaczyc nawet. A z tymi pingami sorry ale nie wiem jak mam puscic pinga na onet czy wp. :) A sprawdzalem na firefoxie którego mam zainstalowanego i na IE.
A na tej to nawet nie ze przegladarka sie nie laczy z internetem ale nic sie nie moze polaczyc. Firewall mi cos pisze ze niemoze sie polaczyc nawet. A z tymi pingami sorry ale nie wiem jak mam puscic pinga na onet czy wp. :) A sprawdzalem na firefoxie którego mam zainstalowanego i na IE.
Jak na innych partycjach jest internet
Masz jakies inne systemy na dysku zainstalowane ??
Pusc pinga na wp, onet i sprawdz czy dochodzi
Sprawdzałes na innych przegladarkach ??
Moze lspfix, winsockfix ??
Masz jakies inne systemy na dysku zainstalowane ??
Pusc pinga na wp, onet i sprawdz czy dochodzi
Sprawdzałes na innych przegladarkach ??
Moze lspfix, winsockfix ??
Ok po naprawie systemu wszystko sie wlacza tylko nadal to trwa chyba z 5 minut !!! (normalnie to trwalo mniej niz minute) i nie wiem dlaczego nie mam internetu !!! Tzn wszystko dobrze skonigurowane.. Na innych partycjach jest internet a tu nie ma. Zupelnie nie wiem dlaczego. (no ale dobrze ze sie pzrynajmniej wszystko wlacza)
Takie male drobne pytanie:Hunter86:
miałem to samo (z IE)
– potrafisz odroznic Explorera od Internet Explorera ?
Fenek89:
co mam rozumiec pod pojeciem "zaklepujesz licenje":?:
Akceptujesz warunki licencji, bodajze F8
Fenek89:
MOzliwe ze to bylby jakis wirus ?? :?:
Kto to wie, przejrzyj sobie log z Hijack This
Najpierw napraw instalacje systemu a jesli nie wypali bedziemy kombinować
Hymm moze Panda cos komplikuje odinstaluj i zobacz czy to cos pomoglo jesli tak to Zainstalu jakas starsza wersje bo moze ta jest jakas dziwna
miałem to samo (z IE) i ni chu*a nie mołem sobie z tym poradzić i wiesz co zrobiłem?
Zainstalowałem firefoxa i problem zniknął (szczerze powiedziawszy nawet bardziej mi się on podoba od IE i jest ponoć bezpieczniejszy – Polecam!)
Zainstalowałem firefoxa i problem zniknął (szczerze powiedziawszy nawet bardziej mi się on podoba od IE i jest ponoć bezpieczniejszy – Polecam!)
I jeszce jedno. Przepraszam za moją nieudolnosc, ale co mam rozumiec pod pojeciem "zaklepujesz licenje" ?? :D MOzliwe ze to bylby jakis wirus ?? :?:
Najpierw wogóle to pozmienialem im sciezki dostepu bo myslalem ze jak te programy sie nie wlacza to pojdzie, ale to nic nie dalo.(potem przywrócilem orginalne sciezki) Probowalem je deinstalowac z awaryjnego ale nic sie nie chcialo wlaczyc tzn. nie chcialo sie wogóle zaczac deinstalowac. Zapomnialem dodac ze pokazywalo mi tez nie ma jakiegos pliku, skopiowalem go z katalogu windowsa innej partycji i juz nie pokazywalo problemu.
Fenek89:
jak wlaczyc ten tryb naprawy systemu ??
Bootujesz komputer z płyty, zaklepujesz licenje i w momencie kiedy wyswietla liste zainstalowanych systemow masz te opcje
Probowałes odinstalować te programy w awaryjnego ??
Trick z del/expand nic nie dal :(((( jak wlaczyc ten tryb naprawy systemu ??
Pusc w ruch tryb naprawy systemu
Jak dostac sie do konsoli był kilkakrtnie podawane
Bootujesz kompa z płytki XP i wciskasz R
Jak dostac sie do konsoli był kilkakrtnie podawane
Bootujesz kompa z płytki XP i wciskasz R
Dodaje nowe informacje: wpisuje gpedit.msc, wchodze na dzial KONIGURACJA UZYTKOWNIKA jednak sa tam tylko puste foldery !?! Uruchamiam "sfc /scannow" jednak po 2 ekundach sie wylacza a w trybie awaryjnym wpisuje ta sama komende i pizse ze mam ochrone na pliki i nie moze ich sprawdzic. Myslalem ze moze antywirus usunol jakis plik systemowy (?) ale to chyba niemozliwe. Umie ktos mi pomóc ?? :(
sorry za takie pytania ale jak wlączyc konsole odzyskiwania ??