Znikające konto uźytkownika

Witam ,
juź po raz 2–gi zniknęło jedno z 2 kont uźytkownika , które istnieją na moim kompie. W sumie to nie wiem dlaczego tak się stało , ani ja , ani drugi uźytkownik nie kasował jego. Przywracanie systemu pomogło odtworzyć konto wraz z ustawieniami. Interesuje mnie czy ktoś nie miał podobnego przypadku oraz co moźe być tego przyczyną ?

Odpowiedzi: 7

Dzięki Tobie zaczynam doceniać opcje podglądu zdarzeń ! Nigdy z tego nie korzystałem stąd takie to moje niewprawne poruszanie się po nim , ale uczę się ! A muszę stwierdzić ,źe podgląd zdarzeń naszpikowany mam błędami i ostrzeźeniami.Ale wracając do tych ostatnich :po kliknięciu "ostrzeźenie" pisze tak :
–"wartość LastCounter i LastHelp rejestru wydajności są uszkodzone i muszą zostać zaktualizowane.Pierwszy i drugi wpis DWORD w sekcji danych(Data) to wartości oryginalne zaś 3 i 4 wpis Dword w sekcji danych(Data) to nowe , zaktualizowane wartości."
– błąd 3011
"nie moźna usunąć z pamięci ciągów licznika wydajności dla usługi WmiApRpl.Kod błędu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."
– błąd 3001
"Występująca w rejestrze wartość ciągu nazwy licznika wydajności jest niepoprawnie sformatowana.Nieprawdziwy ciąg to 4500 nieprawdziwa wartość indeksu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."

Teraz odpowiadając na Twe przypuszczenia otóź nie podkręcałem procesora, poprostu nie znam się na tym i nie potrzebuję.Teraz opisałem te błędy trochę obszerniej, ale bez Twojej pomocy się nie obędzie ,jeśli masz jeszcze chęć i cierpliwość. Sam nie wiem co dalej zrobić! :oops:
maresz
Dodano
04.04.2006 12:20:08
Na podstawie tego co napisałeś nic nie jestem w stanie zrobić. Jak klikniesz dwukrotnie zdarzenie to pojawi Ci się więcej informacji – podaj je.
Dysk oczywiście sprawdziłeś czy błędów nie ma ?? Sprzęt oczywiście jest podkręcony ??
Żółty
Dodano
03.04.2006 16:12:56
Pojawiły się błędy. Zrobiłem jak radziłeś "podgląd zdarzeń" i jest tak :
– System zgłasza błędy dzisiaj
7001 – 5 błędów , źródło : Service control manager
7026 – 1 błąd

– Aplikacje
3001 – 6 błędów , źródło LoadPerf
3011 – 2 błędy

Nie będę czarował , nic mi to nie mówi , poza tym ,źe wystąpiły jakieś błędy. Jeśli jesteś w stanie to wytłumacz mi o co tu chodzi , proszę !
maresz
Dodano
03.04.2006 14:16:57
Dysk błędów nie ma ?? chkdsk /p /r z poziomu konsoli odzyskiwania wykonaj. Jak masz sprzęt podkręcony to go odkręć.Sprawdź czy w logach systemowych (Start –> uruchom –> eventvwr.msc) nie pojawiają się błędy/ostrzeźenia ...
Żółty
Dodano
03.04.2006 13:56:52
Otóz za 1 razem znikły wszystkie ustawienia konta – programy uźywane , ustawienia pulpitu , dokładnie tak jakbym tworzył konto od nowa. Jednak np. ustawienia tła pulpitu w źaden sposób nie mogłem wykonać , takźe pasek zadań w menu kontestowym był na stałe zablokowany. Zrobiłem więc przywrotkę systemu i było OK parę dni. Do wczoraj.Tym razem konto to praktycznie zniknęło , nawet w trybie awaryjnym. Zalogowałem się później do swego konta , a po wylogowaniu mogłem juź wejść na to uprzednio nieczynne konto , ale powtórzył się 1 przypadek – konto istniało ale surowe !Dzisiaj przywróciłem system i znowu jest po staremu , ale nie wiem teraz na jak długo.
Piszę więc na Forum aby się poradzić , bo przyznacie dziwne to jest.
maresz
Dodano
03.04.2006 13:52:43
moźe zostało wyłączone :?:
SDM
Dodano
03.04.2006 13:34:12
W jaki sposób "zniknęło" ?? Z ekranu powitalnego ??
Żółty
Dodano
03.04.2006 13:23:01
maresz
Dodano:
03.04.2006 12:58:08
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1