Znikające konto uźytkownika
Witam ,
juź po raz 2–gi zniknęło jedno z 2 kont uźytkownika , które istnieją na moim kompie. W sumie to nie wiem dlaczego tak się stało , ani ja , ani drugi uźytkownik nie kasował jego. Przywracanie systemu pomogło odtworzyć konto wraz z ustawieniami. Interesuje mnie czy ktoś nie miał podobnego przypadku oraz co moźe być tego przyczyną ?
juź po raz 2–gi zniknęło jedno z 2 kont uźytkownika , które istnieją na moim kompie. W sumie to nie wiem dlaczego tak się stało , ani ja , ani drugi uźytkownik nie kasował jego. Przywracanie systemu pomogło odtworzyć konto wraz z ustawieniami. Interesuje mnie czy ktoś nie miał podobnego przypadku oraz co moźe być tego przyczyną ?
Odpowiedzi: 7
Dzięki Tobie zaczynam doceniać opcje podglądu zdarzeń ! Nigdy z tego nie korzystałem stąd takie to moje niewprawne poruszanie się po nim , ale uczę się ! A muszę stwierdzić ,źe podgląd zdarzeń naszpikowany mam błędami i ostrzeźeniami.Ale wracając do tych ostatnich :po kliknięciu "ostrzeźenie" pisze tak :
–"wartość LastCounter i LastHelp rejestru wydajności są uszkodzone i muszą zostać zaktualizowane.Pierwszy i drugi wpis DWORD w sekcji danych(Data) to wartości oryginalne zaś 3 i 4 wpis Dword w sekcji danych(Data) to nowe , zaktualizowane wartości."
– błąd 3011
"nie moźna usunąć z pamięci ciągów licznika wydajności dla usługi WmiApRpl.Kod błędu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."
– błąd 3001
"Występująca w rejestrze wartość ciągu nazwy licznika wydajności jest niepoprawnie sformatowana.Nieprawdziwy ciąg to 4500 nieprawdziwa wartość indeksu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."
Teraz odpowiadając na Twe przypuszczenia otóź nie podkręcałem procesora, poprostu nie znam się na tym i nie potrzebuję.Teraz opisałem te błędy trochę obszerniej, ale bez Twojej pomocy się nie obędzie ,jeśli masz jeszcze chęć i cierpliwość. Sam nie wiem co dalej zrobić! :oops:
–"wartość LastCounter i LastHelp rejestru wydajności są uszkodzone i muszą zostać zaktualizowane.Pierwszy i drugi wpis DWORD w sekcji danych(Data) to wartości oryginalne zaś 3 i 4 wpis Dword w sekcji danych(Data) to nowe , zaktualizowane wartości."
– błąd 3011
"nie moźna usunąć z pamięci ciągów licznika wydajności dla usługi WmiApRpl.Kod błędu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."
– błąd 3001
"Występująca w rejestrze wartość ciągu nazwy licznika wydajności jest niepoprawnie sformatowana.Nieprawdziwy ciąg to 4500 nieprawdziwa wartość indeksu to pierwszy wpis DWORD w sekcji danych Data."
Teraz odpowiadając na Twe przypuszczenia otóź nie podkręcałem procesora, poprostu nie znam się na tym i nie potrzebuję.Teraz opisałem te błędy trochę obszerniej, ale bez Twojej pomocy się nie obędzie ,jeśli masz jeszcze chęć i cierpliwość. Sam nie wiem co dalej zrobić! :oops:
Na podstawie tego co napisałeś nic nie jestem w stanie zrobić. Jak klikniesz dwukrotnie zdarzenie to pojawi Ci się więcej informacji – podaj je.
Dysk oczywiście sprawdziłeś czy błędów nie ma ?? Sprzęt oczywiście jest podkręcony ??
Dysk oczywiście sprawdziłeś czy błędów nie ma ?? Sprzęt oczywiście jest podkręcony ??
Pojawiły się błędy. Zrobiłem jak radziłeś "podgląd zdarzeń" i jest tak :
– System zgłasza błędy dzisiaj
7001 – 5 błędów , źródło : Service control manager
7026 – 1 błąd
– Aplikacje
3001 – 6 błędów , źródło LoadPerf
3011 – 2 błędy
Nie będę czarował , nic mi to nie mówi , poza tym ,źe wystąpiły jakieś błędy. Jeśli jesteś w stanie to wytłumacz mi o co tu chodzi , proszę !
– System zgłasza błędy dzisiaj
7001 – 5 błędów , źródło : Service control manager
7026 – 1 błąd
– Aplikacje
3001 – 6 błędów , źródło LoadPerf
3011 – 2 błędy
Nie będę czarował , nic mi to nie mówi , poza tym ,źe wystąpiły jakieś błędy. Jeśli jesteś w stanie to wytłumacz mi o co tu chodzi , proszę !
Dysk błędów nie ma ?? chkdsk /p /r z poziomu konsoli odzyskiwania wykonaj. Jak masz sprzęt podkręcony to go odkręć.Sprawdź czy w logach systemowych (Start –> uruchom –> eventvwr.msc) nie pojawiają się błędy/ostrzeźenia ...
Otóz za 1 razem znikły wszystkie ustawienia konta – programy uźywane , ustawienia pulpitu , dokładnie tak jakbym tworzył konto od nowa. Jednak np. ustawienia tła pulpitu w źaden sposób nie mogłem wykonać , takźe pasek zadań w menu kontestowym był na stałe zablokowany. Zrobiłem więc przywrotkę systemu i było OK parę dni. Do wczoraj.Tym razem konto to praktycznie zniknęło , nawet w trybie awaryjnym. Zalogowałem się później do swego konta , a po wylogowaniu mogłem juź wejść na to uprzednio nieczynne konto , ale powtórzył się 1 przypadek – konto istniało ale surowe !Dzisiaj przywróciłem system i znowu jest po staremu , ale nie wiem teraz na jak długo.
Piszę więc na Forum aby się poradzić , bo przyznacie dziwne to jest.
Piszę więc na Forum aby się poradzić , bo przyznacie dziwne to jest.
moźe zostało wyłączone :?:
W jaki sposób "zniknęło" ?? Z ekranu powitalnego ??
Strona 1 / 1