znikajace dane na XP

hej wam,
pare dni temu zauwazylem ze zniknal mi najwazniejszy katalog jaki mialem z bardzo waznymi danymi. Na poczatku myslalem ze go usunalem z pulpitu przez przypadek wiec sciagnalem programy do odzyskania danych ale nic to niedalo. Jednak dzisiaj uruchomilem Disk Investigator i co widze znalazl na Pulpicie moj katalog a raczej na dysku... Nie wiem co to do konca oznacza. Danych nie moge lub nie umiem odzyskac poprzez ten program. Rowniez nie mam pojecia przez co i w jaki sposob katalog ten mogl tak zniknac. Jezeli ktos wie jak moge odzyskac dane prosze o kontakt. Serdecznie pozdrawiam Lukasz

Odpowiedzi: 10

A moźe ten katalog (jeśli był na pulpicie) poszedł sobie do nieuźywanych ikon pulpitu? :roll:
robak
Dodano
08.07.2005 14:03:36
Pierwsza sprawa to Twa nikła umiejętność rozpoznawania płci.
Rozumiem, źe tego w szkołach nie uczą, ale chciaź srednio rozgarnięte dzieci potrafią sobie z tym poradzic.
Czyźbyś do tej niepełnosprytnej grupy naleźał ?
Takźe per 'koleźanka' to nie w tym kierunku.
Druga rzecz to te Twoje 'bity' co to sie nimi próbujesz zasłaniać.
Ano guzik mnie to obchodzi, forum Ci sie chyba ze słupem ogłoszeniowym pomyliło, wydrukuj sobie ulotki, porozwieszaj na mieście i moze wtedy jakiś źyczliwy człowiek raczy szanownemu panu kraka dostarczyć i jak łądnie poprosisz to i nawet go zastosuje. Kto wie.
Kończać napisze, źe tyleś się doigrał, źe na maila juź nic nie dostaniesz – wycięty.
Za pierwszym razem na niego nie zwrócilem uwagi, takźe dzieki za przypomnienie.

EoD
Bobi
Dodano
08.07.2005 10:59:30
lukas–r:
druga sierotka marysia sie znalazla ...c 3majcie sie moje drogie zdobywczynie punktow...pozdrawiam Lukasz

W taki sposób to nikt ci nie pomoźe.A spróbowałeś "trzecia sierotko"przeszukać dysk search'em?Tak mi sie wydaje źe te dane
miałeś na pulpicie.Windows czasem robi takie sztuczki źe przerzuca pliki/miałem to/.A tak poza tym to kupa lenia z ciebie.
taddek8
Dodano
08.07.2005 08:36:57
druga sierotka marysia sie znalazla gdybys przeczytal moj post to bys sie dowiedzial ze crack mial byc przeslany na maila nie umieszczony na forum. Poziom rozumienia jest na ekstremalnej wysokosciu i u ciebie droga kolezanko i u twojej partnerki. Gdybyscie troche przeanalizowali moja pierwsza wypowiedz to by wam szczelilo moze do glowy (pewnie nie ale gdybac zawsze mozna) ze zapisywanie kazdego dodatkowego bitu zwieksza szanse na utrate danych ...a mniejsza z tym wiec 3majcie sie moje drogie zdobywczynie punktow...pozdrawiam Lukasz
lukas–r
Dodano
08.07.2005 02:42:22
Kolego drogi, nie oczekuj od nikogo podawania cracków, seriali i innych tego typu rzeczy na forum.
Przy rejestracji zobowiązałeś się do przestrzegania regulaminu tegoź forum, ale coś mi się wydaje ze nie raczyłeś nawet do niego zajrzeć.
Polecam Ci go sobie wnikliwie przeczytać i dopiero wtedy oceń czy rada JN była słuszna czy nie i czy zasmiecia on forum rzeczywiście czy tylko Tobie się tak wydaje.
Bobi
Dodano
08.07.2005 01:25:56
takie posty jak twoj zasmiecaja tylko forum... i po co to pisales chyba tylko w ten sposob zdobywasz te punkty bo pomocna droga Zosiu Samosiu to ty nie jestes... thx
lukas–r
Dodano
08.07.2005 01:20:51
lukas–r:
thx... macie moze ktorys z tych programow ale juz crakniety?

Poczytaj Regulamin Forum.
JNJN
Dodano
07.07.2005 21:06:03
thx... macie moze ktorys z tych programow ale juz crakniety? nie moge dac sobie rady ze znalezieniem odpowienich crackow, a nie chce juz wiecej ich sciagac obawiam sie ze moga sie zapisac na miejscu zaginionych danych... a dc++ i kazaa odpada nie mam ich zainstalowanych mozecie mi cos przeslac? moj mail xxx@xxx.pl thx i 3mka
lukas–r
Dodano
07.07.2005 19:20:47
To co Bobi pisze,oraz

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993

Temperatura dysku i jego test na błędy.

Wymień taśmę sygnałową dysku.

Coś kręcone to ustaw na standard.

Sprawdź pamięć na błędy,memtest86 – ma być zero błędów.
JNJN
Dodano
07.07.2005 13:03:58
Spróbuj uźyc innych programów do odzyskiwania danych w rodzaju Easy Recovery, GetDataBack etc.
Testowałeś juź ten dysk programami diagnostycznymi w zaleźności od producenta i czasem modelu dysku ?
Być moze dysk się sypie i bad sectory powstaja.
Bobi
Dodano
07.07.2005 11:24:40
lukas–r
Dodano:
07.07.2005 03:18:49
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1