Znów Prad czyli koszty

mam problem! starsi ciagle prują sie do mnie o to źe komp działa 24h. i źe ta cała puszka ciągnie za duźo prądu. I tu sie rodzi mój dylemat. Chciałbym aby pracował on ciągle bez przerwy poniewaź ciągle ściagam jakieś dema gier i darmowa muzyke jeszcze nie znanych artystów :twisted: I mój problem brzmi: czy istnieje jakas moźliwa aby komp działał 24h i zeby rodzice juź sie nie darli, czyli czy mozna jakos zrobic (jak mozna to jak?) zeby komp pobierał mniej prądu (ja jedynie teraz wyłaczam Monitor :wink: )źeby pobierał mniej pradu a eMule ciagle działał bez zarzutu (głównie chodzi o eMule zeby działał)

przejrzałem posty na forum tutaj ale nic nie znalazłem

prosze o pomoc ! :!:

Odpowiedzi: 9

w hibernacji i w stanie wstrzymania (jak same nazwy mówią) ani dysk, anieprocesor nie pracuja, wiec racezj eMule tez nie bedzie dzialac.
Moźe instnieje inne rozwiązenie: jeśli problemem dla ciebie jest zbyt długa praca komputera poprostu zrezygnuj z niej, ogranicz się i nie ściągaj tych gier i MPtrójek.
Kuba
Dodano
08.11.2004 17:51:03
w hibernacji i w stanie wstrzymania (jak same nazwy mówią) ani dysk, anieprocesor nie pracuja, wiec racezj eMule tez nie bedzie dzialac.
Moźe instnieje inne rozwiązenie: jeśli problemem dla ciebie jest zbyt długa praca komputera poprostu zrezygnuj z niej, ogranicz się i nie ściągaj tych gier i MPtrójek.
Kuba
Dodano
08.11.2004 17:51:03
hmm jak narazie to na nic te porady :( a bedzie ściagac jak bedzie komp w hibernacji albo w wstrzymaniu?? albo czy mozna (jak tak to jak) zrobić zeby zwolnic prace procka to odrazu zwolnić prace wiatraka a co za tym idzie i zasilanie spada czyli zuźywanie prądu

a rodziców nie moge zakneblowac bo kto bedzie na mnie pracował ;)
Podpiąc sie nie ma jak Dom jedno rodzinny :(
zrobić szrota na to i tak teraz nie mam kasy i nie miałbym gdzie go wcisnać w pokoju
wyjąć z kompa nie ma co wszystko uźywane no i na laptopa nie ma co liczyc
krzys–as
Dodano
08.11.2004 17:46:13
Przecieź napisał, źe komputer musi być włączony 24/h!Tto chyba musi jeszce spać, chodzić do szkoły i się uczyć, jeść, chodzić na dyskoteki i na zakupy, patrzyć na telewizję i zmywać naczynia. Nie moźe w tym samym czasie jeździć na rowerze i robić to wszytsko. Ten pomysł z dynamem nie jest trafiony :–(
Kuba
Dodano
08.11.2004 17:38:24
Kombinujemy stary rower z dynamem :arrow: dynamo podłączamy do zasiłki :arrow: pedałujemy (tylko syyyybko) :wink:
Zalety:
1. Komp działa za darmo
2.Czynny wypoczynek łączymy z pracą na kompie.
MarcinX
Dodano
08.11.2004 17:32:28
Mój kolega odniźył napięcie procesora w laptopie i teraz źre mniej prądu. Spróbuj to samo zrobić u ciebie. Moźesz teź wykręcić elementy prądoźerne: wentylator, karte graficzną, dysk, procesor.... itd :–)
Kuba
Dodano
08.11.2004 16:59:55
EL NINO:
6. Kupic se laptopa – mniej źre prundu

Chyba raczej "namówić Rodziców na prezent w postaci laptopa" – juź po 20 latach uzywania oszczędność na rachunkach za prąd zacznie dawać efekty :lol:
Rebe
Dodano
08.11.2004 12:14:54
6. Kupic se laptopa – mniej źre prundu
EL NINO
Dodano
08.11.2004 12:04:54
1. Zakneblować Rodziców
2. Podpiąć się do sąsiada
3. Złozyć komputer ze szrotu z przeznaczeniem
na "ściągaczkę".
4. Powyjmować/powyłaczać wszystko co nie jest