Zmienia mi się wskaźnik myszy
Mam następujący problem
Dzieje mi się to tylko kiedy uźywam NeroBurning
A wiec otwieram okno programu i w momentcie kiedy skończyłem nagrywać i zamykam program lub w momencie kiedy minimalizuje okno (nero) kursor myszki mi się zmienia na inny
Stawia mnie to przed kłopotem bo za kaźdym razem musze wchodzić w ustawienia myszy i przywracać standardowy wskaźnik. próbowałem odinstalować nero i zainstalować ponownie i nie pomogło zainstalowałem równieź najnowsze stery od myszy i nic (mysz logitech) I juź tracę cierpliwość
Moźe ktoś spotkał się z tym problemem i mi coś podpowie za co dziękuję z góry
Dzieje mi się to tylko kiedy uźywam NeroBurning
A wiec otwieram okno programu i w momentcie kiedy skończyłem nagrywać i zamykam program lub w momencie kiedy minimalizuje okno (nero) kursor myszki mi się zmienia na inny
Stawia mnie to przed kłopotem bo za kaźdym razem musze wchodzić w ustawienia myszy i przywracać standardowy wskaźnik. próbowałem odinstalować nero i zainstalować ponownie i nie pomogło zainstalowałem równieź najnowsze stery od myszy i nic (mysz logitech) I juź tracę cierpliwość
Moźe ktoś spotkał się z tym problemem i mi coś podpowie za co dziękuję z góry
Odpowiedzi: 14
Mam dysk podpięty do Raida
Ale dałem sobie spokuj z tym poniewaź brak mi cierpliwość chociaź szkoda bo nie dowiedziałem się dlaczego tak się dzieje.
A dałem sobie spokuj poniewaź jak instalowałem XP to podczas instalacji co jakiś czas robiłem sobie obrazy Ghostem i tak zrobiłem ich 5 Dzisiaj wczytałem przedostatni tzn 4 z kolei uaktualniłem co nieco i trochę posprzątałem zajeło mi to nicałą godzinę i mam juź wszystko OK
A ten problem to prawdopodobnie wyniknoł mi na skutek częstych instalek i licznych zmian oraz prób róźnych programów a następnie ich odinstalowania Po takich doświadczeniach i eksperymentach zrobiłem 5 obraz i to z błędami Niemniej jednak szkoda źe nie znalazłem przyczyny?
Wszystkim którzy dołoźyli starań i okazali mi pomoc serdecznie dziękuję
Dla ciekawości zostawiłem sobie obraz tego felernego windowsa takźe w wolnej chwili moźe jeszcze nad tym popracuję poprostu z ciekawości
Ale dałem sobie spokuj z tym poniewaź brak mi cierpliwość chociaź szkoda bo nie dowiedziałem się dlaczego tak się dzieje.
A dałem sobie spokuj poniewaź jak instalowałem XP to podczas instalacji co jakiś czas robiłem sobie obrazy Ghostem i tak zrobiłem ich 5 Dzisiaj wczytałem przedostatni tzn 4 z kolei uaktualniłem co nieco i trochę posprzątałem zajeło mi to nicałą godzinę i mam juź wszystko OK
A ten problem to prawdopodobnie wyniknoł mi na skutek częstych instalek i licznych zmian oraz prób róźnych programów a następnie ich odinstalowania Po takich doświadczeniach i eksperymentach zrobiłem 5 obraz i to z błędami Niemniej jednak szkoda źe nie znalazłem przyczyny?
Wszystkim którzy dołoźyli starań i okazali mi pomoc serdecznie dziękuję
Dla ciekawości zostawiłem sobie obraz tego felernego windowsa takźe w wolnej chwili moźe jeszcze nad tym popracuję poprostu z ciekawości
Z programów, które ew. mogłyby powodować konflikt, bo ja tez je miałem zainstalowane (poza systemowymi) to AverMedia i FineReader. A jest to IMO bardzo prawdopodobne, bo na tak duźym forum tylko ja miałem taki sam problem, a jak pisałem, teź szukałem rozwiązania.A nie wygodniej upgrade przeprowadzić do nowszej wersji ??
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Nie widac badziewia tylko mam jedno pytanie
Masz jakis dysk podpięty do RAIDa na co mógłby wskazywac ten wpis ?
Metodą prób i błędów moźesz w Hijacku usuwać poszczególne wpisy i później przywracać je z Backup.
Masz jakis dysk podpięty do RAIDa na co mógłby wskazywac ten wpis ?
04 – HKLM\..\Run: [Ptipbmf] rundll32.exe ptipbmf.dll,SetWriteCacheMode
Metodą prób i błędów moźesz w Hijacku usuwać poszczególne wpisy i później przywracać je z Backup.
Tak wygląda plik log z hijacka
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 09:44:42, on 2005–06–16
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
E:\WINDOWS\System32\smss.exe
E:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
E:\WINDOWS\system32\services.exe
E:\WINDOWS\system32\lsass.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\System32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
E:\WINDOWS\Explorer.EXE
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
E:\Program Files\Atguard\iamserv.exe
E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
E:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
E:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
E:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
E:\Program Files\WinFast\WFTVFM\WFWIZ.exe
E:\WINDOWS\System32\rundll32.exe
E:\Program Files\ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition\AbbyyNewsReader.exe
E:\PROGRA~1\Atguard\iamapp.exe
E:\WINDOWS\System32\ezSP_Px.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
E:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
E:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe
E:\Program Files\GetRight\getright.exe
E:\Program Files\AVerTV\QuickTV.exe
E:\Program Files\irPC\irPC.exe
E:\Program Files\Ahead\Nero\nero.exe
I:\Programy\Dla Win XP\Odsyfiacz dla XP\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.divx.pl/
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – E:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 – BHO: Google Toolbar Helper – {AA58ED58–01DD–4d91–8333–CF10577473F7} – e:\program files\google\googletoolbar2.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – E:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O3 – Toolbar: &Google – {2318C2B1–4965–11d4–9B18–009027A5CD4F} – e:\program files\google\googletoolbar2.dll
O4 – HKLM\..\Run: [Ptipbmf] rundll32.exe ptipbmf.dll,SetWriteCacheMode
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE E:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE E:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [UpdReg] E:\WINDOWS\Updreg.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Jet Detection] E:\Program Files\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WinFast Schedule] E:\Program Files\WinFast\WFTVFM\WFWIZ.exe
O4 – HKLM\..\Run: [FineReader7NewsReaderPro] E:\Program Files\ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition\AbbyyNewsReader.exe
O4 – HKLM\..\Run: [iamapp] E:\PROGRA~1\Atguard\iamapp.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] E:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ezShieldProtector for Px] E:\WINDOWS\System32\ezSP_Px.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AVG7_CC] E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 – HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] E:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "E:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – Startup: irPC.lnk = E:\Program Files\irPC\irPC.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = E:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = E:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: GetRight – Tray Icon.lnk = E:\Program Files\GetRight\getright.exe
O4 – Global Startup: QuickTV.lnk = E:\Program Files\AVerTV\QuickTV.exe
O8 – Extra context menu item: &Google Search – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsearch.html
O8 – Extra context menu item: Backward Links – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmbacklinks.html
O8 – Extra context menu item: Cached Snapshot of Page – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmcache.html
O8 – Extra context menu item: Download with GetRight – E:\Program Files\GetRight\GRdownload.htm
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://E:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Open with GetRight Browser – E:\Program Files\GetRight\GRbrowse.htm
O8 – Extra context menu item: Similar Pages – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsimilar.html
O8 – Extra context menu item: Translate into English – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmtrans.html
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\WINDOWS\System32\msjava.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\WINDOWS\System32\msjava.dll
O12 – Plugin for .UVR: %programfiles%\Internet Explorer\Plugins\NPUPano.dll
O23 – Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) – GRISOFT, s.r.o. – E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 – Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) – GRISOFT, s.r.o. – E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 – Service: WRQ IAM (iamServ) – WRQ, Inc. – E:\Program Files\Atguard\iamserv.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – E:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
O23 – Service: Ulead Burning Helper (UleadBurningHelper) – Ulead Systems, Inc. – E:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
Jak wcześniej pisałem po zaznaczeniu wszystkiego i zrobienia FIX problem zginoł Ale jak działał system to lepiej nie mówić nie radzę nikomu tego robić i tak pochopnie Ja osobiście zaryzykowałem poniewaź mam obraz windowsa i Juź na dzisiaj mam postawiony na nowo system lecz jednak ten problem ze wskaźnikiem myszy jest nadal
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 09:44:42, on 2005–06–16
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
E:\WINDOWS\System32\smss.exe
E:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
E:\WINDOWS\system32\services.exe
E:\WINDOWS\system32\lsass.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
E:\WINDOWS\Explorer.EXE
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
E:\Program Files\Atguard\iamserv.exe
E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
E:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
E:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
E:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
E:\Program Files\WinFast\WFTVFM\WFWIZ.exe
E:\WINDOWS\System32\rundll32.exe
E:\Program Files\ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition\AbbyyNewsReader.exe
E:\PROGRA~1\Atguard\iamapp.exe
E:\WINDOWS\System32\ezSP_Px.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
E:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
E:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe
E:\Program Files\AVerTV\QuickTV.exe
E:\Program Files\irPC\irPC.exe
E:\Program Files\Ahead\Nero\nero.exe
I:\Programy\Dla Win XP\Odsyfiacz dla XP\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.divx.pl/
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – E:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 – BHO: Google Toolbar Helper – {AA58ED58–01DD–4d91–8333–CF10577473F7} – e:\program files\google\googletoolbar2.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – E:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O3 – Toolbar: &Google – {2318C2B1–4965–11d4–9B18–009027A5CD4F} – e:\program files\google\googletoolbar2.dll
O4 – HKLM\..\Run: [Ptipbmf] rundll32.exe ptipbmf.dll,SetWriteCacheMode
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE E:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE E:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [UpdReg] E:\WINDOWS\Updreg.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Jet Detection] E:\Program Files\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WinFast Schedule] E:\Program Files\WinFast\WFTVFM\WFWIZ.exe
O4 – HKLM\..\Run: [FineReader7NewsReaderPro] E:\Program Files\ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition\AbbyyNewsReader.exe
O4 – HKLM\..\Run: [iamapp] E:\PROGRA~1\Atguard\iamapp.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] E:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ezShieldProtector for Px] E:\WINDOWS\System32\ezSP_Px.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AVG7_CC] E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 – HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] E:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "E:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – Startup: irPC.lnk = E:\Program Files\irPC\irPC.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = E:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = E:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: GetRight – Tray Icon.lnk = E:\Program Files\GetRight\getright.exe
O4 – Global Startup: QuickTV.lnk = E:\Program Files\AVerTV\QuickTV.exe
O8 – Extra context menu item: &Google Search – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsearch.html
O8 – Extra context menu item: Backward Links – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmbacklinks.html
O8 – Extra context menu item: Cached Snapshot of Page – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmcache.html
O8 – Extra context menu item: Download with GetRight – E:\Program Files\GetRight\GRdownload.htm
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://E:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Open with GetRight Browser – E:\Program Files\GetRight\GRbrowse.htm
O8 – Extra context menu item: Similar Pages – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsimilar.html
O8 – Extra context menu item: Translate into English – res://e:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmtrans.html
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\WINDOWS\System32\msjava.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\WINDOWS\System32\msjava.dll
O12 – Plugin for .UVR: %programfiles%\Internet Explorer\Plugins\NPUPano.dll
O23 – Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) – GRISOFT, s.r.o. – E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 – Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) – GRISOFT, s.r.o. – E:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 – Service: WRQ IAM (iamServ) – WRQ, Inc. – E:\Program Files\Atguard\iamserv.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – E:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
O23 – Service: Ulead Burning Helper (UleadBurningHelper) – Ulead Systems, Inc. – E:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
Jak wcześniej pisałem po zaznaczeniu wszystkiego i zrobienia FIX problem zginoł Ale jak działał system to lepiej nie mówić nie radzę nikomu tego robić i tak pochopnie Ja osobiście zaryzykowałem poniewaź mam obraz windowsa i Juź na dzisiaj mam postawiony na nowo system lecz jednak ten problem ze wskaźnikiem myszy jest nadal
Odwaźny człek z piotrox–a.......
Ja bym sie chyba nie odwaźył.. :lol:
Ja bym sie chyba nie odwaźył.. :lol:
Pan i pastuch:
zaznaczyłeś wszystko i FIX :shock:
to samobujstwo, lepiej zrub log i podaj tu do sprawdzenia
ale to juź chyba jutro bo juź mi się oko gnie
Dobranoc wszystkim i do jutra oraz dzięki wszystkim
zaznaczyłeś wszystko i FIX :shock:
nikt:
Ucho:
...po wgraniu nowszej wersji Nero problem znikl.
nie pamietam juz dokladnie,ale nero do ktorejs wersji nie wspolpracowal za dobrze z sp2,wiec moze zrob upgrada nero
nie wiem jaka masz wersje nero,ani tez czy masz sp,bo nic o tym nie wspominasz (a szkoda)wiec taka mi sie mysl nasunela :)
rózne wersje instalowałem i nie pomaga a SP2 nie mam natomiast uruchomiłem chijacka ale nie wiem co mam zaznaczyć więc zaznaczyłem wszystko i FIX ten problem zginoł ale jak będzie działeł system to nie wiem na szczęscie mam obrazy winowsa i za 5 minut mam system przywrócony Problem jednak jest w tym źe obraz windowsa mam z tym problemem wskaźnika
Ucho:
...po wgraniu nowszej wersji Nero problem znikl.
nie pamietam juz dokladnie,ale nero do ktorejs wersji nie wspolpracowal za dobrze z sp2,wiec moze zrob upgrada nero
nie wiem jaka masz wersje nero,ani tez czy masz sp,bo nic o tym nie wspominasz (a szkoda)wiec taka mi sie mysl nasunela :)
Święta prawda, to był krzyźak. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy, to reinstalka Nero, ale tylko w wersji oryginalnej, bez spolszczenia. Moźe tu jest ten problem. Zobacz jak będzie (akurat tego na pewno nie probowałem)
Pan i pastuch:
Na jaki wskaźnik ci przeskakuje? na jakiś windowsowy czy moźe instalowałeś jakiś porgramik od ikon i wskaźników kiedyś (i niepamiętasz, albo nie tak się usunął) i się coś zwaliło. Jeśli tak to wyczyść wszystko co kiedyś mmiało związek z wyglądem windowsa a nie naleźy do jego pakietu instalacyjnego.
na krzyźak są one w wyborze jak się wejdzie w ustawienia myszy a programów do ikon nie instalowałem
Na jaki wskaźnik ci przeskakuje? na jakiś windowsowy czy moźe instalowałeś jakiś porgramik od ikon i wskaźników kiedyś (i niepamiętasz, albo nie tak się usunął) i się coś zwaliło. Jeśli tak to wyczyść wszystko co kiedyś mmiało związek z wyglądem windowsa a nie naleźy do jego pakietu instalacyjnego.
Mialem to samo, rozwiazania nie znalazlem, przestalem sie przejmowac i operowalem takim wskaznikiem jaki mi wyskoczyl. Nie zawsze sie tak dzialo, ale po wgraniu nowszej wersji Nero problem znikl. Nie pamietam tylko przy jakiej wersji to sie dzialo. Teraz robie na 6.6.0.13 i wszystko jest oki.
moźe odinstaluj nero i zainstaluj jeszcze raz
...tylko jak tak kiedyś zrobiłem to miałem problemy z jego ponowną instalką :/
...tylko jak tak kiedyś zrobiłem to miałem problemy z jego ponowną instalką :/
Strona 1 / 1