zmiania domyślnego folderu zapisu
Witam! Mam taki problem - jak zmienić w rejestrach windows domyślny folder zapisu by nie był nim pulpit a np. Moje dokumeny?? Musze zmieni domyślne miejsce zapisywania plików przez Adobe Acrobat z pulpitu na moje dokumenty, gdyż program ten nie zapamietuje poprzedniego miejsca zapisu plików i za każdym razem chce zapisywac na pulpit. Przeglądałem wpisy w rejestrze do Adobe i tam nie znalazłem takiej scieżki więc może to Windows ją wybiera. Dzieki za pomoc.
Odpowiedzi: 2
musk19:Witam! Mam taki problem - jak zmienić w rejestrach windows domyślny folder zapisu by nie był nim pulpit a np. Moje dokumeny?? Musze zmieni domyślne miejsce zapisywania plików przez Adobe Acrobat z pulpitu na moje dokumenty
Miejsce zapisu jest domyslnie ustawione przez system, natomiast mozna pozmieniac w aplikacjach folder docelowy, ale to musizs zrobic na wlasna reke, tj poszukac co chcesz osiagnac np. dla OE mozesz zmaienic sciezke tu: HKCU\Identities\Twoj Id cyferki_literki\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0
wartosc Save Attachment Path= X:\sciezka
To samo musisz zrobic z innymi aplikacjami, gdzie mozan to ustawic albo w opcjach danego programu. lub j.w. to pokazalem czyli w Rejestrze
Strona 1 / 1