zmiana windowsa
Czesc
jestem nowy i nie zbyt mocny w komputerach
mam problem z windowsem2000 i xp
gdy kupilem komp. mial zainstalowanego windowsa xp niestety padl mi twardy dysk wiec go wymienilem na nowy i wgralem wind 2000 bo mialem polska wersje niestety w 2000 nie dziala poprawnie
bardzo prosze o pomoc w odinstalowaniu go. nie mam pojecia jak to zrobic
serdecznie dziekuje za jakakolwiek porade
darek
Odpowiedzi: 15
mam kolejne cds, niestety ten sam problem. mysle ze musze "wyzucic" win. 2000 a potem instalowac
bardzo prosze napiszcie jak to zrobic krok po kroku
bardzo dziekuje
byc moze przeslali mi zle cds. za kilka dni maja mi przeslac podobno prawidlowe
serdeczne dzieki za pomoc
W grę moze wczodzić jeszcze jedna możliwość powodująca kłopoty - na niektórych ( nie bedę sprawdzał czy ten do nich należy ) notebookach HP dyski zawierały program "inicjujący", który pozwalał na instalację ( zobaczenie go ). Bez niego .dupa - na stronach HP był ten plik(?) do pobrania ( pewnie razem z instrukcją ) .
A ten Windows 2000 był dostarczony ze sprzętem ?? Jeżeli nie to nie ma się co dziwić. A to, że wyskakuje komunikat to oznacza tyle, że ... nie są to płyty do tego komputera - musisz odnaleźć (o ile dostaleś je ze sprzętem) te właściwe. Tyle że może być tak, że musisz je zamówć bo - tu cytat z instrukcji, która podlinkowałem
[quote]
Recovery discs can be those ordered from HP or those that were created by the Recovery Disc Creator software[/quote]
Czy druga opcjia - stworzenie - jest możliwe to ... nie wiem. Bo pewnie zależy to od istnienia partycji recovery.
tak. natomiast gdy wloze cd z win 2000, akceptuje ja i instaluje win 2000
Stosujesz sie do instrukcji "Recovering from recovery discs" ??
podaje mi komunikat" these system recovery cds do not support this hp pc moddel"
podejrzewam ze jest to wina ze jest wgrany w 2000
jak myslisz?
dysk mam nowy na ktorym zainstalowalem win 2000 i nie wiem co zrobic.
probowalem (nie wiem czy dobrze) format c: ale mam komunikat "nie mozna uruchomicformatowania poniewaz wolumin jest uzywny przez inny proces"
-
[quote=dareks111]dysk mam nowy na ktorym zainstalowalem win 2000 i nie wiem co zrobic.[/quote] Masz płyty i instrukcje ich używania - w czym problem ?? [quote=dareks111]probowalem (nie wiem czy dobrze) format c: ale mam komunikat "nie mozna uruchomicformatowania poniewaz wolumin jest uzywny przez inny proces"[/quote] I słusznie ;) System nie podetnie gałęzi, na której siedzi.
Zerknij [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bph07145&lc=en&cc=us&lang=en&rule=11825&dlc=en&product=364171#]tutaj[/url] (choć pewnie w manualu tez instrukcję znajdziesz)
Z jedna uwagą - zrób sobie backup danych bo jest duża szansa, że możesz mieć po uzyciu dysk przywrócony do stanu fabrycznego - włącznie z układem partycji.
HP Pavilion a320n
Recovery CD ?? To jakis sprzęt firmowy jest ?? Jaki ?? Producenta i model podaj.
mam 10 recovery cds i niestety po wlozeni pierwszej nic sie nie dzieje. jak ja otworze jest duzo aplikacji.
moze powinienem cos zrobic w bios?
jak to zaczac?
.[-o<
Wkładasz płytę instalacyjną i . czytasz komunikaty pojawiające się na ekranie monitora - będą m.in i takie, które dotyczą formatowania i partycjonownaia dysku. Własnie na tym etapie można dokonać tych opaeracji ( procedura ta jest identyczna dla w2k i xp ).
Oczywiście są i ine mozliwości związane z użyciem innych programów i nośników, ale... po co komplikowac sprawę ?
Dziekuje za odpowiedz. Niestety niemoge znalezc podobnej sytuacji do mojej lub moja znajomosc tego jest tak mala ze nie widze podobienstw.
Bardzo bym prosil byscie mi pomogli zaczac (pozbyc sie tego wind. 2000)
Serdecznie dziekuje za jakakolwiek pomoc
Poszukaj w archiwum postów ze słowem formatować ew. partycjonować ( może zajść konieczność uzycia innej formy niż bezokolicznik ) .
Trzymając się ściśle Twojej wypowiedzi należałoby pewnie napisać, że w odinstalowaniu nikt Ci nie pomoże, bo nie ma takiej możliwości.
Strona 1 / 1