Zmiana w rejestrze
Witam, na pcozatku opisze obrazowo o co mi chodzi:
gdy powieksze wysokość paska zadań każde nowo otwarte okno po uzyciu przycisku maksymalizuj powiększa się tylko do samej góry ekranu a dolną granicą jest właśnie wysokość paska zadań.
Przy uźyciu programu wyłapującego zmiany w rejestrze znalazłem klucz ktory ulega modyfikacji, jest to :
HKU\..\Software\Microsoft\internet Explorer\Desktop\Componnentsz\0\Possition . Chciałbym ręcznie zmienić wartość klucza a następnie odświeżyć ekran tak aby okno po maksymalizacji nie powiekszalo sie poza wyznaczoną przezmnie linię. Mimo zmiany klucza ręcznie nie jest ona widoczna dla okien, gdyż po kliknieciu na maksmyalizuj nie uzyskuje porządanego ekfektu. Próbowałem zresetować explorera ale wtedy do klucza wczytywana jest wartość domyślna. Nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem prosze o pomoc
Odpowiedzi: 3
O tym właśnie pisałem. Bo maksymalizacji nie obejdzie się. Rozmiar rozszerzenia powinien być zapamiętywany. O ile nie wyczyści się obszaru pamięci odpowiedzialnego za pamięć rozmiaru i położenia okien.
Albo... Nie maksymalizuj aplikacji - tylko je rozszerzaj.
Zechciałbyś może jasniej opisać swój problem, ba tak jak napisałeś to problemu nie widzę. Po rpostu maksymalizacja to maksymalizacja. A w rejetrze lepiej nie mieszaj bo będziesz pisał tu z innym jeszcze problemem. Jesli dobrze rozumiem to cesz aby maksymalizacja nie oznaczała tego co zwykle oznacza tylko powiększenie rozmiaru okna do określonej wielkości. To się da obejść. ustaw recznie wielkośc okna nie zmaksymalizwnego czy to folderu czy IE i powinno już na następny raz pamiętać ten rozmiar. Bez grzebania w rejestrze.
Strona 1 / 1