zmiana typu wykonywanej akcji dla pliku?????how??
witam, mam mały problem, do plików tekstowych [nie wordowskich] w jakis dziwny sposób przyplatała mi sie akcja drukowania, w momencie jak próbuje otworzyć jakiś plik *txt lub *log to zamiast się poprostu otworzyć on sie otwiera i drukuje albo próbuje sie drukować[ w kaźdym razie wysyła się do drukarki] i od razu zamyka, bez względu na to czy skojarzę plik z notepadem czy wordpadem, pamiętam źe w win98 moźna było w opcjach folderów/typy plików dodawać skojarzenia, określać typ wykonywanej akcji itp a w XP to nie bardzo, ma ktoś pomysł jak zmienić "print" na "open" :?:
Odpowiedzi: 6
dzieki za te pliki El Nino, txt i log jest juz na liście plików
dzieki za te pliki El Nino, txt i log jest juz na liście plików
przeciez pod PPM masz opcje "uruchom z .... Sprobuj tam ustawic notepada. moze sie uda
Masz wiec wyeksportowane klucze LOG i TXT. Zmien rozszerzenie na .reg i odpal. Jesli nie pomoze, trzeba bedzie pomyslec nad wyszukaniem jakiegos txtfixa, albo nad naprawa systemu.
sprawdzałem no i właśnie w zarejestrowanych typach plików nie ma ani *log ani *txt, patrzyłem tez w rejestrze w HKEY_KLASSES_ROOT i tam nie ma kluczy dotyczących takich plików, próbowałem dodac od nowa dodać typ *txt ale nic z tego nie wyszło, moźe cos źle robiłem ale nie mam pojęcia, zastanawiam sie czy moźe da radę od kogoś skopiowac klucze z rejestru i jakoś dodać do mnie, czy to zadziała????
Sprawdzales np. Moj komputer –> Narzedzia –> Opcje folderow –> Typy plikow jakie akcje sa ustawione dla pliku tekstowego ?
Strona 1 / 1