zmiana pirackiego klucza na oryginał i aktywacja
Witam!
Przed chwilką stałem się posiadaczem oryginalnego XP'ka. Próbowałem wywołać ponownie Czarodzieja Aktywacji :) , aby zmienić klucz i aktywować.
Zmienić klucza się nie udało, twierdzi źe popełniłem błąd :/.
Co robić?
Dzwonić w poniedziałek na infolinie i poprosić konsultanta o pomoc?
Przed chwilką stałem się posiadaczem oryginalnego XP'ka. Próbowałem wywołać ponownie Czarodzieja Aktywacji :) , aby zmienić klucz i aktywować.
Zmienić klucza się nie udało, twierdzi źe popełniłem błąd :/.
Co robić?
Dzwonić w poniedziałek na infolinie i poprosić konsultanta o pomoc?
Odpowiedzi: 8
Tak, tylko ten opis znajduje się w artykule który EL NINO zalinkował.
Covalus napisał przecieź, źe to przerabiał.
Covalus napisał przecieź, źe to przerabiał.
Spróbój wejść do rejestru HKLM\Software\MIcrosoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents i w kluczu OOBETimer zmienić dowolny znak.
Później Start –> uruchom –> %sysytemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
i uruchamia się okno aktywacji, wybierasz telefon i wpisujesz ponownie klucz produktu
Później Start –> uruchom –> %sysytemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
i uruchamia się okno aktywacji, wybierasz telefon i wpisujesz ponownie klucz produktu
Aktywowanie skrakowanej pirackiej kopii systemu windows nawet przy uźyciu legalnego klucza nie jest moźliwe. Naleźy albo ponownie zainstalowac system windows lub dokonać uaktualnienia. Procedura podana wcześniej tyczy się licencji grupowych i działa na prawidłowych wersjach systemu.
Nakładka systemu. Działa bez problemu. Wpisujemy klucz w czasie instalacji nakładki. Przy szybkim kompie w 15 minut będzie po wszystkim.
Nakładka systemu ?
Nakładka systemu ?
Dzięku El Nino :), ale właśnie tego sposobu próbowałem i niestety, nie działa ani aktywacja przez internet ani telefoniczna.
Ktoś ma inne pomysły?
Ktoś ma inne pomysły?
http://support.microsoft.com/kb/328874/pl
Strona 1 / 1