Zmiana nazwy konta w Windows XP Home Edition

Mam mały problem. Otóż jestem zmuszona podłączyć stacje z Windowsem XP Home do Windows 2003 server. Połączenie wykonywane będzie z wykorzystaniem grup roboczych a serwer będzie służył jedynie jako serwer plików. Fizycznie już to zrobiłam. Ustawiłam taką są grupę roboczą, poleceniem net use w: \\serwer zamapowałam dysk - i działa. Jednakże chciałabym uniknąć kolejnego logowania do serwera Windows (jest juz okienko do Novella, potem do stacji roboczej z wingrozą i byłoby kolejne do Win2003). Na stacjach z Windowsem XP Pro zmieniłam nazwy konta zgodnie z kontami założonymi na 2003 i wszystko gra. Okno z logowaniem do Win2003 nie pojawia się. Ale na XP Home mam problem. Z racji tej wersji systemu operacyjnego moge zmienić jedynie nazwę wyświetlaną konta czyli tzw. "Pełną nazwę" a to nie wystarcza, gdyż do logowania do Win2003 nie to jest wykorzystywane. Najprostszym wyjściem byłoby utworzenie nowego konta, ale użytkownicy mają poinstalowane różne programy i masę danych no i trzeba byłoby to przenieść. Proszę o pomoc. AB

Odpowiedzi: 2

Transfer działa i myślę, że to dobra metoda- tylko trzeba zarezerwować dodatkowe miejsce na dysku na kopię plików użytkownika. AB
abalcer2
Dodano
11.09.2007 13:26:52
[quote=abalcer2]Najprostszym wyjściem byłoby utworzenie nowego konta, ale użytkownicy mają poinstalowane różne programy i masę danych no i trzeba byłoby to przenieść. [/quote] [url=http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/393,1,Transfer_plik%C3%B3w_i_ustawie%C5%84.aspx]Transfer plików i ustawień[/url] ??
Żółty
Dodano
06.09.2007 17:49:56
  • abalcer2 06.09.2007 18:57:34

[quote=Żółty][quote=abalcer2]Najprostszym wyjściem byłoby utworzenie nowego konta, ale użytkownicy mają poinstalowane różne programy i masę danych no i trzeba byłoby to przenieść. [/quote] [url=http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/393,1,Transfer_plik%C3%B3w_i_ustawie%C5%84.aspx]Transfer plików i ustawień[/url] ??[/quote] Ok, dzięki jutro przetestuję.

abalcer2
Dodano:
06.09.2007 17:19:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1