Zmiana karty ??
No wiec mam karte graf taka jak w podpisie. A w programi Riva Tunerm mam mozliwiec zmienienia jej na 4800SE i na 4800 ale niewiem czy jej to nie zaszkodzi. Prosze o rady bo niestety ne google nic na ten temat nie znalazlem
Odpowiedzi: 6
Rebe:
To nie zobaczysz – chyba, źe gdzieś na jakiejś stronie typu tomshardware czy innym benchmarku opisywano taką łasnie kartę.
To Zes mnie pocieszycl :( A myslalem ze chociaz bede mial 1 dobra wiadomosc :wink:
To nie zobaczysz – chyba, źe gdzieś na jakiejś stronie typu tomshardware czy innym benchmarku opisywano taką łasnie kartę.
Czyli lepiej podkrecic do 270/580 i dac sobie z tym spokuj :?: Aha mam jeszcze jedno pytanie gdzie moge zobaczyc jakiej firmy mam kosci pamieci na tej karcie. Odklejenia radiatorow nie wchodzi w rachube.
600, a 550 to jest óznica, ale inną kwestią jest i to, źe – pisźe z doświadczeń z jakimś TI4200 – jakoś specjalnie óznic między podkręceniem jej na tyle ile się dąło – juź nie pamiętam wartości – a 4800 wielkiej róznicy nie było .
W ogóle uwaźam, źe tego typu przeróbki większego sensu nie mają, bo moźna i tak osiągnąć tylko tyle ile daje podkręcenie karty – przecieź nie "nazwa" jest waźna, a wydajność rzeczywista.
W ogóle uwaźam, źe tego typu przeróbki większego sensu nie mają, bo moźna i tak osiągnąć tylko tyle ile daje podkręcenie karty – przecieź nie "nazwa" jest waźna, a wydajność rzeczywista.
No wedlug ksiazeczki jaka dostalem z karta ta tak
moja karta to
rdzen 250 pamiec 515 Wspolczynnik wypelnienia to 4.0 miliarda ilosc trojkatow/s 114milonow i przepustowosc pamieci to 8.0 GB/s
a ta 2 karta ale bez SE to
rdzen 275 pamiec 550 Wspolczynnik wypelnienia to 4.4 miliarda ilosc trojkatow/s 125milonow i przepustowosc pamieci to 8.8 GB/s
Wiec przetatowanie jest bardzo male
Aha dodam ze juz kiedys bralem na 300/600 ale widzialem artefakty w grach
moja karta to
rdzen 250 pamiec 515 Wspolczynnik wypelnienia to 4.0 miliarda ilosc trojkatow/s 114milonow i przepustowosc pamieci to 8.0 GB/s
a ta 2 karta ale bez SE to
rdzen 275 pamiec 550 Wspolczynnik wypelnienia to 4.4 miliarda ilosc trojkatow/s 125milonow i przepustowosc pamieci to 8.8 GB/s
Wiec przetatowanie jest bardzo male
Aha dodam ze juz kiedys bralem na 300/600 ale widzialem artefakty w grach
Musisz sprawdzić szybkość pamięci – czy wytrzymają domyslne taktowanie dla 4800. GPU powinien bez problemu wytrzymać, ale jeźeli pamięć nie wytrzyma to będzieszm iał problem, bo albo czarny ekran zobaczysz, albo takie przekłamania, źe nie zdołasz przywócić ustawień.
Strona 1 / 1