Zmiana jezyka w WinXP Pro...
Witam!
Otrzymalem nowego notbooka kupionego w Belgii z Windowsem XP Professional SP2, niestety po uruchomieniu interfejs byl w jezyku niderlandzkim. Chcialem zmienic ten jezyk na jezyk angielski ale nigdzie nie moglem znalesc takiej opcji, ktora by to umozliwiala. Postanowilem przeinstalowac Windowsa z nadzieja, ze takiej zmiany jezyka bede mogl dokonac w czasie instalacji. I tym razem nic z tego, wciaz wszystko po niderlandzku. Sprzedawca notbooka powiedzial ze mozna bez wiekszych problemow zmienic wersje jezyka i zekomo mozna wybrac wersje francuska, niderlandzka ilub angielska. Pytanie tylko jak tego dokonac bo on o szczegolach nie wspomnial. Do notbooka zostala dodana plyta z Windowsem typu "recover".
Bede bardzo wdzieczny jesli ktos zna sposob na zmiane jezyka i moze udzielic mi wskazuwek.
Z pewnoscia kazdy doswiadczony uzytkownik Windows XP poradzi sobie z takim problemem...no chyba, ze nim nie jestes...;)
z gory wszystkim dziekuje i pozdrawiam :)
<P>Witam ponownie.</P> <P> </P> <P>Dzieki za wskazowki, rozejzalem sie troche i znalazlem na jednym Cd folder z Microsoft .NET Framework 2.0 oraz folder Langpack z wieloma roznymi wersjami jezykowymi. Niestety po instalacji Net Framework jak rowniez jednego z dolaczonych langpack'ow nic sie nie dzieje wciaz sytuacja wyglada podobie. Co robie zle? czy zmaian jezyka wymaga jakies specjalnej procedury?</P> <P>Skoro pierwotna wersja instalacyjna jest w jezyku angielskim to dlaczego po ponownej reinstalacji wciaz mam jezyk niderlandzki?</P> <P> </P> <P>PS. </P> <P>W Belgi uzywaja francuskiego i flamandzkiego a skad u mnie wzial sie niderlandzki to najstarsi gorale nawet nie wiedza :P</P>
NaTwoją PW coś Ci tam odpowiedziąłem, ale nadziei sobie nie ób.