ZMIANA IKON W MOIM KOMPUTERZE
hej!
mam pytanie jak zmienić ikony dysków, napędów cd w "Mój komputer"?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 10
jokris:
gieras:
Cytat: mi nic nie wpowadzil. skad takie podejrzenia ?
A no stąd, źe jest to program z licencją 30–sto dniową, czyli shareware. A ty jemu proponujesz takie programy?!.
wychodzi na to ze kazdy shareware ma adware`y itp :shock:
jokris:
"HFuxThemePatcher XP .NET 2.3". Oczywiście dotyczy to tylko styli wizualnych XP. A my przecieź nie wiemy, czy nynio ma Xp–ka czy 2000. To, źe pisze na forum Windows XP o niczym nie świadczy.
swiadczy, bo po to jest forum podzielone na dzialy aby byla jasnosc.
dlatego program pyta przy zmianie stylu, czy zrobic kopie tego pliku, wiec nie widze problemu.jokris:
A co do "Styli XP", to nie raz zdarza się uszkodzenie ntoskrnl.exe, szczególnie na wolnych komputerach, bo jak wiesz(chyba), program ten nie tylko podmienia bibliotekę uxtheme.dll, ale równieź ingeruje w jądro systemu, czyli ntoskrnl.exe
:D Zgadzam się z tobą, źe naleźy skończyć temat. Zgodnie z tym, co napisałeś, wybierze to, co jemu pasuje. 8)A temat ciągnąłeś Ty, a nie ja. Spoko. Mniej nerwów. :wink: Poczytaj sobie moje motto pod postem, i do spotkania w innym temacie. :cry:
Nie jestem nikogo uczniem, a jeśli ty to tak odebrałeś to juź Twoj problem. Ktos sie namęczył pisząć FAQ, po to źeby z niego korzystać, a nie po to zeby tylko tam był i miejsce na stronie zajmował. Wskazałem mu link, do poradnika jak to zrobic i ty dałes i polecasz jakiś program i teź ok, wybierze co mu lepiej pasuje, chociaź jesli chce zmienić tylko te ikony to po co ciagnąc jakies programy, (kaźdy bedzie mu polecał co innego) tymbardziej źe zrobi to prawie (jak nie kaźdy) Tweak....I uwaźam źe dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu – autor postu dostał odpowiedz.
wojtt:
czytając dokładnie to co jest napisane.
No właśnie czytałem, i oto moje wnioski:
:arrow: Link Download nie działa, więc proponuj chłopakowi dalej.
:arrow: WC nie robi dokładnie tego samego, bo ja nie mam takiego klucza DriveIcons w HKLM. :lol:
:arrow: Napewno zmienia wartości w rejestrze, ale robi to tak, źe nie trzeba tworzyć nowych kluczy, podkluczy, i jeszcze ta ścieźka na dysku C:\. Toź to jest bałaganiarstwo. A niech ktoś przypadkowo skasuje te ikony, i Mój Komputer będzie wyglądał?: No jak myślisz? :?:
:arrow: Ten "bobi" napisał trochę przydatnych porad, ale kaźdy moźe mieć własne, wyrobione zdanie na temat jakiegoś problemu. Nie moźna traktować go jak "Góru", a ty, cytując go ciągle, sprawiasz wraźenie jego ucznia.(Mam nadzieję źe go nie uraziłem, jeźeli tak, to przepraszam} :oops:
:arrow: I czytaj moje posty dokładnie:Pisałem:
P.S. Windows Configurator jest do pobrania w wersji instalacyjnej, i w wersji spakowanej, bo jest to aplikacja, która działa teź bez instalacji.
...a ty ciągle o tym instalowaniu. Przecieź xp–AntiSpy teź działa bez instalacji. I jeszcze wiele, wiele innych. Idę spać. Cześć. :mrgreen: :wink:
A ty myslisz źe ten "Windows Configurator" to w jaki sposób zmienia te ikony?? Myslisz źe on nie zmienia wartości w rejestrze? Przecieź on robi dokladnie to samo co opisał bobi w przyklejonym temacie. A po co instalowac kolejne programy, jeśli moźna to samo zrobić samemu, czytając dokładnie to co jest napisane.
wojtt:
Cytat:
A po co instalować jakieś programy jak moźna dokladnie to samo zrobić samodzielnie??
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq13
Odwrócę pytanie. A po co robić to samemu, skoro dokładnie to samo moźna zrobić za pomocą programów??. A wracając do tematu, to moźe ty potrafisz, ja, i wielu innych, ale nie wszyscy są tacy mądrzy jak ty, ja i wielu innych. Czy wy ludzie piszecie po to, aby nabijać sobie ilość postów?.:?: Kolega zadał pytanie, a ja jemu, nie tobie, udzielałem odpowiedzi. Moźe chłop nie chce ingerować w rejestr. Nie kaźdy to potrafi, i lubi. Zastanów się nad tym. :idea: Uwaźam, źe nieźle znam systemy NT, ale dalej jestem zdania, źe zamiast "grzebać" w rejestrze, lepiej skorzystać z gotowych programów, np. z tego wymienionego wyźej. Przecieź ty negujesz dorobek tysięcy programistów, którzy piszą programy w jakimś celu. To po co programy typu: AutoPatcher XP, xp–AntiSpy, lub podobne. Kaźda ingerencja w rejestr jest niebezpieczna, i ty o tym dobrze wiesz. Dajmy juź sobie spokój. :D
gieras:
Cytat: mi nic nie wpowadzil. skad takie podejrzenia ?
A no stąd, źe jest to program z licencją 30–sto dniową, czyli shareware. A ty jemu proponujesz takie programy?!. Moźna uzyskać to samo, instalując darmowy "HFuxThemePatcher XP .NET 2.3". Oczywiście dotyczy to tylko styli wizualnych XP. A my przecieź nie wiemy, czy nynio ma Xp–ka czy 2000. To, źe pisze na forum Windows XP o niczym nie świadczy. A co do "Styli XP", to nie raz zdarza się uszkodzenie ntoskrnl.exe, szczególnie na wolnych komputerach, bo jak wiesz(chyba), program ten nie tylko podmienia bibliotekę uxtheme.dll, ale równieź ingeruje w jądro systemu, czyli ntoskrnl.exe. Plik ten zawiera bitmapy ekranu logowania, które są podmieniane. I to jest częściej, niź ci się wydaje, powodem problemów z XP. Stanowczo odradzam, bo osobiście przywracałem systemy po padzie u mnóstwa osób, właśnie po instalacji tego, źe tak napiszę–BADZIEWIA. :D. To tyle.
Miłej Niedzieli Życzę. :lol:
P.S. Windows Configurator jest do pobrania w wersji instalacyjnej, i w wersji spakowanej, bo jest to aplikacja, która działa teź bez instalacji.
Wojtt, zajrzyj sobie na tę stronkę, linka podałem wyźej, bo pewnie z niego nie skorzystałeś. Jak nie wiesz gdzie jest ten link, to:
Wpisz w forumową wyszukiwarje
"Windows Configurator"
ble, ble ble., a zacznij od Jokrisa. :P :Di poczytaj....
mi nic nie wpowadzil. skad takie podejrzenia ?jokris:
:xzainstaluj sobie taki program styl xp
Nie zalecam takowych programów, bo na własnej skórze stwierdziłem, źe wprowadzają one mnóstwo śmieci do systemu.:roll:
A po co instalować jakieś programy jak moźna dokladnie to samo zrobić samodzielnie??
:xzainstaluj sobie taki program styl xp
Nie zalecam takowych programów, bo na własnej skórze stwierdziłem, źe wprowadzają one mnóstwo śmieci do systemu.:roll:
"Nynio", ściągnij sobie program Windows Configurator, który zrobi to znakomicie. Nie stanowi dla niego przeszkody źaden system, nawet Xp z SP2. Program jest polski, i uwaźam źe chyba nie doceniony. A potrafi bardzo wiele. Na stronie Autora znajdziesz opis programu. To jest taki Tweak UI, ale w polskim wydaniu. U mnie okno "Mój Komputer" wygląda tak: oczywiście fragment.

:D Polecam i pozdrawiam.
P.S.:Musisz w ustawieniach zmienić "Tweak default" na "Local Machine", i dopiero po zmianie ikon i po restarcie, lub wylogowaniu się, uzyskasz źądany efekt. Nie obawiaj się. Program nie narobi Ci szkód, bo zawsze moźesz cofnąć zmiany poprzez kliknięcie na "domyślna". Mam tu na myśli ikony. U mnie działa od trzech lat, jako źe program jest z 2001–go roku. "Cudze chwalicie, swego nie znacie"– to tak na koniec. :D
zainstaluj sobie taki program styl xpnynio:
hej!
Pozdrawiam!
Strona 1 / 1