zmiana ikon i gdzie ich szukać...?

Ściągam ikony z deviantart.com niestety tamte są albo w formacie .ico lub .png a do Windowsa XP potrzeba innego formatu, więc gdzie mogę ich szukać? Jak zmienić wszystkie ikony typu: wstecz, dalej? I jeszcze do wyglądu. Mam ściągnięty styl z w.w. strony ale tam pisze, że mam ten folder wgrać do "Place styler toolbar to C:\Program Files\Styler\TB\skins\Styler's" jednak nie wiem gdzie to jest, bo folderu "Styler" nie ma... ;/ Proszę o szybką pomoc... [b]Dzięki.[/b]

Odpowiedzi: 4

może chodzi o paczki ikon, a nie o pojedyncze pliki .ico? Z tego co mi wiadomo, to do programów TuneUp, czy jakimkolwiek innym, aby zmienić ikony, trzeba mieć jeden plik, w który tak jakby władowanych jest kilka-naście ikonek. Np. do programu IconPackager są paczki ikon, udostępniane są one jako jeden plik z rozszerzeniem .ip -> pewnie tutaj leży problem. Poszukałem trochę w necie (kilka sekund) i dla programu TuneUp Styler (bo chyba o ten się rozchodzi) ikony są udostępniane jako paczki ikon z rozszerzeniem .tip Tu masz stronę: strona główna http://www.tune-up.com/ i link do ikon: http://www.tune-up.com/services/iconpacks/
ry5i3kszczur
Dodano
09.02.2009 20:19:55
nie wiem jakiego formatu, ale kiedy chce zmienić na png to pisze mi ze format nie obslugiwany, a w TuneUp szuka też plików ikon, a nie .png czy .gif
voll_
Dodano
09.02.2009 17:59:51
[quote=voll_]Ściągam ikony z deviantart.com niestety tamte są albo w formacie .ico lub .png a do Windowsa XP potrzeba innego formatu, więc gdzie mogę ich szukać?[/quote]Jakiego innego formatu spodziewasz się w XP dla ikon? Nie rozumiem tego zagadnienia.
XanTyp
Dodano
09.02.2009 10:39:11
jeżeli masz ścieżkę dostępu %systemroot%\Program Files to prawie na pewno jest to zewnętrzny program, a w tym wypadku to program Styler, nie wiem czy ma jeszcze jakiś człon. A co do ikon, to zapraszam na wincustomize.com -> na pewno coś znajdziesz...
ry5i3kszczur
Dodano
09.02.2009 00:23:23
voll_
Dodano:
08.02.2009 23:57:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1