Zmiana ikon folderów.

Witam.
Próbowałem przedrzeć się przz gąszcz wyników w szukajce ale sobie nie poradziłem. Jeźeli powielam temat moźecie mnie skarcić!!!
Chodzi mi o taką rzecz: zmieniam sobie ikony dysków i napędów. Chcę teź zmienić ikony folderów ale wszystkich na kompie razem z podfoldrami. Jak mam to zrobić? Za odpowiedzi THX!!
:wink: Pozdro.

Odpowiedzi: 7

THX Bobi za wszystkie podpowiedzi.
moohomor
Dodano
21.01.2006 11:51:01
Zgadza sie, analogicznie tworzysz podklucz z litera jaką ma przydzieloną napęd DVD, tyle źe scieźka do ikony będzie inna.
Bobi
Dodano
20.01.2006 00:40:35
THX Bobi
A jeszcze jedno pytanie do Ciebie. W przyklejonym piszesz właśnie o zmiani ikon dysków i napędów. i tan jest napisane:

Ad 4: W domyślnej wartości ciągu za wartośc podajemy scieźke do ikony, przecinek (,) i 0 (zero)

PS: Ikone ktorą chcemy uzyć musimy nazwać drive i umieścic bezposrednio na dysku C:

A co z napędem w moim przypadku DVD? Jest to inna ikona niź HDD, to teź na dysku C: ale z inną nazwą? Pójdzie to?
moohomor
Dodano
19.01.2006 20:08:04
Jesli dajesz ikonę z biblioteki to po przecinku trzeba jej numer podać.
Pierwsza sciezka to sciezka do ikony katalogu zwykłego, a druga takiego otwartego. Czytaj nagłównki okien.
Bobi
Dodano
19.01.2006 00:59:02
Bobi:
w pierwszym oknie wpiszesz scieźkę do ikony katalogu zwykłego, po zaakceptowaniu podasz scieźke do katalogu otwartego.

Nie wiem czy wzystko robie dobrze bo w pierwszym oknie wpisuje katalog domyślnyikony czyli:

%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll

a w drugim mam wpisać ścieźke do nowej ikony? Tak mam to rozumieć?
THX za odpowiedź. :wink: Pozdro.
moohomor
Dodano
18.01.2006 23:59:43
Sciągnij sobie ten skrypt – foldericonchange.vbs
Uruchomiasz go i w pierwszym oknie wpiszesz scieźkę do ikony katalogu zwykłego, po zaakceptowaniu podasz scieźke do katalogu otwartego.
Bobi
Dodano
18.01.2006 21:41:47
Nie sprawdzałem, ale myślę, źe tutaj znajdziesz rozwiązanie... :wink:

Pzdr.
kierofca
Dodano
18.01.2006 21:38:38
moohomor
Dodano:
18.01.2006 21:06:39
Komentarzy: