zmian ust. BIOS
b]czy jeśli zmieniłem karte graficzną z GeForce 4 MX 440 64 MB na Radeona 9200 128MB/128 to muszę zmieniać jakieś ustawienia w BIOSie ? [/b]
Odpowiedzi: 11
dziękoofka za odpowiedź.
Beliar:
aha :D a moge wiedzieć co to zmienia ? :P
Nie to źebym był szczególnie źłosliwy, ale po pierwsze to wydaje mi się, źe juź w tym topicu padła odpowiedź, a po drugie "agp aperture size" to raptem >26000 wyników w googlach ,zaś ""agp apreture size" juź w pierwszym wyniku podaje definicję – jak widać nawet literówki się czasem przydają.
b]aha :D a moge wiedzieć co to zmienia ? :P[/b]
-
to jest zbedne w Biosie jest opcjia do podkrecenia kart ale czy to jest w celu zeby chodzila lepeij skoro wszystko ma w systemie karta?? raczej nie odpowiedz
Nie więcej niź 64, bo wyźsza wartość mija się z celem, ale jak pisąłem wyźej i 32 wystarczy zupełnie.
b]to w tym BIOSie ile mam ustawić ? moja płyta udźwignie napewno :D[/b]
Beliar:
sprawdzałem w BIOSie i mam jakieś ustawienia dotycczące pamięci k. graf. 32MB,64MB,128MB i 256MB
Iustaw tam ...... po uwaźaniu – zupęłnie spokojniem oze być i 32MB.
b]sprawdzałem w BIOSie i mam jakieś ustawienia dotycczące pamięci k. graf. 32MB,64MB,128MB i 256MB[/b]
O ile się nie myle to niektóre płyty nie mogą udzwignać 128 MB karty graficznej tylk0 64 MB MAX. Nie wiem czy tobie komputer we właściwościach pisze ile grafa ma MB, ale jeśli masz 64 zamiast 128 MB to według mnie moze zaleźeć od płyty głównej.
Tomekk:
w niektórych płytach głównych ustawia się w biosie 128 MB lub 64 MB.
Odpal Aide i powinieneś wiedzieć jak działa ci karta graficzna.
A po co AIDA, skoro wartość pamięci przypisaną karcie ustawia sie w BIOS–ie własnie ( AGP apreture size ).
Inną sprawą jest to, źe ten obszar RAM–u nie jest wykorzystwany w ogóle, o ile nie zachodzi taka potrzewa. Tym samym ustawienie to w źadne sposób nie blokuje bieźącej pracy komputera z RAM–em.
w niektórych płytach głównych ustawia się w biosie 128 MB lub 64 MB.
b]wiesz u mnie działa tylko chodzi o to źeby np. nie wykorzystywano z grafiki tylko 64 MB na 128 moźliwych :P[/b]
Strona 1 / 1