Zintegrowana karta dzwiękowa a Skype...

Moja dziewczyna ma komputer w ktorej jest karta muzyczna zintegrowana z płytą główną. Ma 3 wyjscia. Podłaczyłem jeden kabel do dzwieku – działa, podłaczam do mikrofonu–nie działa. Próbowałem na zmiane na dwóch pozostałych wejsciach i pomimo przetestowania programem Skype oraz windowsowym "Rejestratorem dzwieku" nie słysze nagranego dzwieku, jakby mikrofon nie dzialal. Sa to sluchawki od razu z mikrofonem.

Sluchawki z mikrofonem napewno dzialaja, poniewaz przetestowalismy je u mnie na mojej karcie SBLive! i u mnie mikrofon dziala, nagrywa dzwiek ! Lecz u niej na zintegrowanej karcie muzycznej z płytą główną nie dziala. Jest to nowy komputer, ktory kupiony został niedawno i wszystko ma zainstalowane od razu (gotowy zestaw komputerowy). W ustawieniach dzwieku wlaczyłem obsuge mikrofonu, lecz nadal nie slychac nagrywanego dzwieku.

Co jest nie tak ???? Czy to jest wina zintegrowanej karty dzwiekowej z plyta glowną ??? Prosze o pomoc. Dziekuje.

Odpowiedzi: 7

Co do sterownika karty muzycznej to są chyba najnowsze.

W "Managerze Urządzen":
C–Media AC97 Audio Device
Data sterownika: 2004–08–26
Wersja sterownika: 5.12.1.46

Wiec raczej moze to nie byc wina sterownika.... Prosze o rady.
Tomasso
Dodano
19.12.2004 22:08:38
W programie "Everest Home" pokazuje:
Płyta główna:
ASRock P4S61 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej:
SiS 661FX
Karta dźwiękowa:
SiS 7012 Audio Device

W "Managerze Urządzen" pisze:

Prosze o wskazanie odpowiednich sterowników do tej karty zintegrowanej z płytą główną.

Znalazłem sterowniki pod tym adresem:
http://download.sis.com/download_step1.php?act=Search&mode=2&category=3&subcategory=82&os=4&x=13&y=8

Spiderko wskazał sterowniki pod adresem:
http://www.cmedia.com.tw/e_download_01.htm

Kwestia jest taka, ze sterowniki sa juz zainstalowane na komputerze. Jak sprawdzic czy wersja ktorą bede chciał zainstalowac nie jest taka sama, czy starsza, zeby nic nie namieszac ??? Które sterowniki zainstalować ???

Wilson: gdzie mam zaznaczyć tę opcję co pokazałeś na screanie. Nie widze jej u siebie, gdzie to soe ustawia ???
Tomasso
Dodano
19.12.2004 21:16:45
odptasz to co znaznaczone, => w opcjach
Wilson
Dodano
19.12.2004 15:45:53
pierwsza sprawa, musisz wlorzyc w czerwoną dziurke ;D i sprawdz w rejestratorze dzwieku. jesli nie dziala to albo mikrofon jest wyciszony lub ona posiada stare sterowniki. Znajdz NAJNOWSZE sterowniki do tej karty dzwiekowej(powinny byc na stronie producenta MOBO)

Pod tym adresem są trzy rodzaje sterowników w zaleźności od typu układu dzwiękowego. Jaka to płyta główna?
moze po prostu metoda prób i błedów to zrobic, znaczy instalowac ?
Lucky
Dodano
19.12.2004 15:27:12
Pod tym adresem są trzy rodzaje sterowników w zaleźności od typu układu dzwiękowego. Jaka to płyta główna?
spiderko
Dodano
19.12.2004 14:39:09
U mnie na SBLive! nie mam ustawionego mikrofonu w opcjach "Głosnosc" i nagrywa dzwiek poprzez mikrofon. Ale teraz jak sprawdzałem u niej to mimo ustawienia u niej w opcjach "Głosnosci" (mikrofon na właczony), nadal nie nagrywa dzwieku ! Co moze byc nie tak ??? Kable są wpiete prawidłowo, ustawienia ustawione i nadal lipa. Przypominam, ze mikrofon jest sprawny i jest od razu ze słuchawkami. Prosze o rady.

Ma ona:
Tomasso
Dodano
19.12.2004 13:54:33
...::: Watpie zeby to byla wina zintegrowanej karty, wystarczy jedynie pogrzebac w opcjach dzwiekowych.. moze zaznaczone jest wyciszenie mic... metoda prob i bledow napewno bedzie wszystko dzialalo. Ja dla przykladu mam dwie karty muzyczne zintegrowana VIa i SB... glosniki pod SB, a mic pod zintegrowaną (tez bylo troche zabawy).:::...
AdasB
Dodano
19.12.2004 10:26:36
Tomasso
Dodano:
19.12.2004 01:14:00
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1