Zgubiłem dysk

W czasie gry zawiesił się komputer i po przeładowaniu systemu komputer widzi dysk d: na którym były gry jako dysk niesformatowany.Próbowałem opcji przywracanie systemu ale bez rezultatu.Nadal komputer nie widzi danych na dysku d:\

Odpowiedzi: 3

Skoro juź w eksperymenty sie bawisz to dlaczego fdisk /mbr ,a nie fixmbr dla tego dysku uzyłeś ?
Mozesz teź w jakimś Ranishu sprawdzić jak to jest i z mbr–em tego dysku i z jego partycją, zas przy kolejnym włączaniu komputera w bIOS–ie spojrzeć czy dysk jest w LBA
Rebe
Dodano
21.11.2005 08:18:33
Próbowałem kilka programów jak testdisk,handyrecovery,disk investigator,PC inspector,oraz próbowałem z dyskietki WinME fdisk/mbr – bez rezultatu.Zostanie mi tylko format d: chociaź bardzo szkoda mi danych na tym dysku.
Ciekawi mnie tylko skąd się wzięła tego typu usterka.Podczas gry Milionerzy wyskoczył BSOD z błędem 0x0000000A.Po resecie komputera –skanowanie dysków(program wyrzucił czy teź uzupełnił kilkanaście plików typu:C\Document and Setting......)–uruchomił się system i juź przy wejściu na dysk d: info źe dysk jest nie zformatowany.Oczywiście przeczytałem stronę http://support.microsoft.com/kb/314063/pl .Pamięci niedawno sprawdzone–ok.Poczekam jeszcze troszkę na ewentualne sugestie a potem niestety pozostaje mi format.
henry
Dodano
20.11.2005 21:10:49
Spróbuj pobawic sie programikiem testdisk – ale z nim bardzo ostroźnie – wszelkich operacji zapisu dokonuj jedynie wtedy gdy lista i typ partycji przez program podana jest taka jak byc powinna – bo kuku wiekszego mozna zrobić sobie. Z dyskietki startowej Windows 98 fdisk /mbr teź moźesz spróbować.Ostatecznie programy do odzyskiwania danych – na forum podawano nazwy (w dziale Programy nawet przyklejony temat jest)
Żółty
Dodano
20.11.2005 18:13:58
henry
Dodano:
20.11.2005 17:48:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1