Zgrywanie filmów zrobionych aparatem cyfrowym na płytę DVD

Witam.
Mam sporo własnych, krótkich filmików (z rozszerzeniem AVI) porobionych aparatem cyfrowym Canona i chciałbym je sobie pozgrywać na płytę DVD – tak aby nie pogarszać ich jakości (która i tak jest juź kiepska – wiadomo jaką jakość mają filmy z aparatu – rozdzielczość 320 x 240).
W tym celu uźywając programu PowerProducer Gold dołączonego do oprogramowania nagrywarki LG wypaliłem próbnie na płytkę DVD+RW te filmiki i okazało się źe obraz nie uległ pogorszeniu ale dźwięk pogorszył się znacznie – mowa ludzka z nieprzyjemnym "metalicznym" pogłosem. W opcjach programu dot. jakosci audio ustawiłem LPCM – uncompressed audio. Filmiki nagrały się oczywiscie z rozszerzeniem VOB.
Wczesniej próbowałem te filmiki zgrywac takze jako VCD na płytkę CD ale równiez był identyczny problem z dzwiękiem.
Czy istnieje jakikolwiek sposób na zgranie tych filmów na płytę bez pogorszenia jakości dzwięku?

Odpowiedzi: 3

Miałem ten sam problem i pomogło NeroVision Expres 2 do tych spraw jest rewelacyjny. Nie pogarsza jakości dźwięków i obraz jest O.K w razie jeszcez jakiś pytań to proszę o kontakt na GG 4894143
mpieniacki
Dodano
10.09.2005 12:38:08
OK, znalazłem starą darmową wersję tego programu i problem został rozwiązany.
Dzieki za pomoc.
Szkoda tylko, ze w Nero Express nie mozna zrobić menu dla płytki DVD (mozna dla VCD) – w przypadku wielu filmików ułatwiłoby to nawigację.
Jest natomiast ta opcja w PowerProducer Gold – nie wiem jednak czy dla tejźe opcji warto zrezygnować z Nera, który jako wypalarka ma chyba jednak większą renomę.
Jeśli ktoś juź uźywał PowerProducer to bardzo proszę o podzielenie się wraźeniami.
Greeny
Dodano
09.09.2005 01:25:40
Tak tez zrobiłem i rzeczywiscie dzwięk nie uległ pogorszeniu.
Niestety program VSO divxtodvd nie jest free i jako trial wkleił mi do mojego filmu swój adres internetowy – czy istnieje jakas darmowa alternatywa tego skądinąd bardzo fajnego programu?
Greeny
Dodano
08.09.2005 15:29:55
Greeny
Dodano:
08.09.2005 14:23:32
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1