zginęły 3,3 GB
Cześć. czy ktoś wie co mogło się stać z moimi 3,3 GB z dysku systemowego który ma 7,5 GB
Są tam 3 foldery które w sumie dają 4,2 GB
aa!! folder "widows" pokazuje raz 2,7 innym razem 1,2 ale to i tak niewiele zmienia. Moźe ktos wie gdzie naleźy szukać przyczyny. W ukrytych teź sie nie schowało.
Są tam 3 foldery które w sumie dają 4,2 GB
aa!! folder "widows" pokazuje raz 2,7 innym razem 1,2 ale to i tak niewiele zmienia. Moźe ktos wie gdzie naleźy szukać przyczyny. W ukrytych teź sie nie schowało.
Odpowiedzi: 12
O ile to partycja w FAT lub FAT32, a nie NTFS to bledy takie sa na pozadku dziennym :wink: o ile to ktorys z FAT–uff to proponuje uzycie Scandiska, lub Nortona DiskDoctora.
Równieź miałem podobny problem ale poradziłem sobie programem Partition Magic (odblokowałem sobie zajętą część twardziela)
Przeczytaj jeszcze raz od początku i moze znajdziesz odpowiedź. (podpowiem ci źebys uwaźnie przeczytał posty: gigora, [PL]Neon'a.)
Over :D
Mam jeszcze pytanie czy przypadkiem nie instalowałes nakładki na windowsa 95, 98, Me, 2000, która uaktualniała go do Win'a XP?
Pozdro
Over :D
Mam jeszcze pytanie czy przypadkiem nie instalowałes nakładki na windowsa 95, 98, Me, 2000, która uaktualniała go do Win'a XP?
Pozdro
nam mks–a
a format to faktycznie jak powiedział kolega 1x w m–cu to minimum a chyba nie to chodzi.
Oczyszcznie daje zazwyczaj kilkanaście mega. a gdzie reszta????
a format to faktycznie jak powiedział kolega 1x w m–cu to minimum a chyba nie to chodzi.
Oczyszcznie daje zazwyczaj kilkanaście mega. a gdzie reszta????
Podejrzewam źe masz Nortona. Kliknij na kosz prawym przyciskiem i daj polecenie Empty Norton Protected Files. Mnie tam wiecej znikneło, kasowałem kolejne pliki a wolnej przestrzeni nie przybywało. :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
aleksander:
sformatuj sobie dysk i będziesz miał problem z głowy –świadcze źyciem źe będzie wszystko ok.
No tak format to lekarstwo na wszystko, wychodzac z takiego zalozenia to minimum jeden na miesiac....
Sprawdz te katalogi: _RESTORE i System Volume Information tam jest zawsze kupa smieci, byc moze tam sa owe 3GB
sformatuj sobie dysk i będziesz miał problem z głowy –świadcze źyciem źe będzie wszystko ok.
P.S to nie jest jakiś wirus tylko masz po prostu upchany dysk –defragmentacja nawet nie pomoźe jak sformatujesz wszystko będzie działac i odzyskasz swoje 3 gb
P.S to nie jest jakiś wirus tylko masz po prostu upchany dysk –defragmentacja nawet nie pomoźe jak sformatujesz wszystko będzie działac i odzyskasz swoje 3 gb
Alibi tez mam ale spytam sie formalnie. Norton zainstalowany ??
Czasami prywrotki mogą zajmować strasznie duźo miejsca miejsca, kiedyś na moim laptopie 'zginęło' pare giga z dysku – okazało się źe tyle zajmowały wszystkie przywrotki.
––––––––––––––––––
Usunięcie punktów przywracania :
Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Oczyszczanie dysku
W 'Oczyszczaniu dysku' :
Zakładka u góry 'Więcej opcji' > Tabelka 'Przywracanie systemu' > Nacisnąć na przycisk 'Oczyść'
A dalej podąźać zgodnie z poleceniami oczyszczania :P
––––––––––––––––––
Po tej operacji sprawdź miejsce na dysku – jeźeli się zgadza to przywrotki tyle zajmowały – jak nie zgadza się, to nie wiem :P
––––––––––––––––––
Usunięcie punktów przywracania :
Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Oczyszczanie dysku
W 'Oczyszczaniu dysku' :
Zakładka u góry 'Więcej opcji' > Tabelka 'Przywracanie systemu' > Nacisnąć na przycisk 'Oczyść'
A dalej podąźać zgodnie z poleceniami oczyszczania :P
––––––––––––––––––
Po tej operacji sprawdź miejsce na dysku – jeźeli się zgadza to przywrotki tyle zajmowały – jak nie zgadza się, to nie wiem :P
Sprawdz czy masz wylaczone przywracanie systemu (mój komputer –> prawoklik –> właściwości –> przywracanie systemu –> zaptaszkowane "wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach).
Sprawdz czy masz wylaczone przywracanie systemu (mój komputer –> prawoklik –> właściwości –> przywracanie systemu –> zaptaszkowane "wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach).
Czesc. Ja nie wiem. Ponadto mam alibi na czas w ktorym Ci zniknely :P .tom33:
Cześć. czy ktoś wie co mogło się stać z moimi 3,3 GB z dysku systemowego
Strona 1 / 1