Zestaw głośników, Pytanie!?
mam takei pytanie czy moźna połączyć se sobą w jakiś sposób 2 zestawy głośników.mam zestaw podłączony 3 głośników i starszy 2 głośnikowy i chciałbym uzykać lepszy efekt i zrobić tak aby wyadawały ten sam dźwięk.rozumiecie :) ale nie wiem czy to wogóle moźliwe więc gdyby było to mozliwe i ktoś wiedział jak zrobić to prosze o wskazówki.
Jeszcze jedno pytanie.widziałem u kuzyna źe jako głośniki od komputera uźywa głośniki od wieźy.
Potrzeba jakiś specjalny kabel?Bo moźe on odtwarzać mp3 z kompa i równieź cd z wieźy.Poinformowanych prosze o pomoc i pozdrawiam.
Jeszcze jedno pytanie.widziałem u kuzyna źe jako głośniki od komputera uźywa głośniki od wieźy.
Potrzeba jakiś specjalny kabel?Bo moźe on odtwarzać mp3 z kompa i równieź cd z wieźy.Poinformowanych prosze o pomoc i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 10
Ej zrób tak:
1. Idź do jakiegoś sklepy z RTV/AGD i powiedz kolesiowi "chce kabel od kompa do wieźy hi–fi", oraz źe chcesz kupić dwójnik (rozdzielacz sygnału audio z jednego JAck na 2 lub najlepiej 3 jack)
2. Wepnij dwójnik(trójnik) pod wyjscie audio w kompie
3. Teraz podepnij pod jedno wyjście w dwójniku(trójniku) kabel do wieźy wtyczka JAck, drógą jego końcówke czyli 2 czincze wepnij w wejścia w twojej wieźy
4. Pod drugie wyjście w dwójniku(trójniku) podepnij twoje głośniki od kompa
5. Aby słyszeć na wieźy sygnał z kompa wybierz opcje AUX w wieźy
6. Jeśli masz (trójnik) to moźesz pod trzecie wyjście podpiąć ten trzedzi zestaw głośników :)
7. Teraz moźesz regulowac soie trzy zestawy...najlepiej ustaw ich głośność w opcjonalnych proporcjach i uźywaj do podgłaszania STEROWNIKA GŁOŚNOŚCI W WINDOWSIE start/programy/akcesoria/rozrywka/regulacja głośności
8. KONIECCCCCCCC
Ja mam tak zrobione...pod karte SOund Blaster 4.1 podpięty mam pod jedno wyjście wzmacniach UNITRA 100w, zestaw CREATIVE SBS350 oraz wzmacniacz Technics...Wszystko dobrze gra więc tobie teź powinno
POWODZENIA,,,,PS nie baw się w lutowanie bo duźo tracisz na jakości, lepiej kupic porządne kable
1. Idź do jakiegoś sklepy z RTV/AGD i powiedz kolesiowi "chce kabel od kompa do wieźy hi–fi", oraz źe chcesz kupić dwójnik (rozdzielacz sygnału audio z jednego JAck na 2 lub najlepiej 3 jack)
2. Wepnij dwójnik(trójnik) pod wyjscie audio w kompie
3. Teraz podepnij pod jedno wyjście w dwójniku(trójniku) kabel do wieźy wtyczka JAck, drógą jego końcówke czyli 2 czincze wepnij w wejścia w twojej wieźy
4. Pod drugie wyjście w dwójniku(trójniku) podepnij twoje głośniki od kompa
5. Aby słyszeć na wieźy sygnał z kompa wybierz opcje AUX w wieźy
6. Jeśli masz (trójnik) to moźesz pod trzecie wyjście podpiąć ten trzedzi zestaw głośników :)
7. Teraz moźesz regulowac soie trzy zestawy...najlepiej ustaw ich głośność w opcjonalnych proporcjach i uźywaj do podgłaszania STEROWNIKA GŁOŚNOŚCI W WINDOWSIE start/programy/akcesoria/rozrywka/regulacja głośności
8. KONIECCCCCCCC
Ja mam tak zrobione...pod karte SOund Blaster 4.1 podpięty mam pod jedno wyjście wzmacniach UNITRA 100w, zestaw CREATIVE SBS350 oraz wzmacniacz Technics...Wszystko dobrze gra więc tobie teź powinno
POWODZENIA,,,,PS nie baw się w lutowanie bo duźo tracisz na jakości, lepiej kupic porządne kable
poczytałem wasze pomysły ale szczerze nie wszystko zczaiłem :] pytałem się w jednym sklepie i raczej odpada to bo moje głosniki mają tak źe kabel wychodzi z nich od środka bez czinczów i zakończony jest drucikiem bez wtyczki który wchodzi do wieźy na wcisk.moge lutnąć jacka ale nie bede miał ich do wieźy.mam głosniki 2 + subwofer ale troche słaby dzwiek i wolałbym 5.1 lub te od wieźy są ok.moźna jakoś podkręcić te które mam? czy dobrse myśle źe z tymi od wieźy nie da się nic wykombinować? wie ktoś po ile chodzą teraz zestawy 3 głosnikowe?
Jezu, co to będzie?
Zapomniałeś jeszcze napisać źeby na koniec dotknął językiem obudowy.
hehehe...
Krzysiek_84:
hmmm jak by ci to wytłumaczyć.jeźeli pójdziesz do sklepu elektronicznego i powiesz źe chcesz 2 czincze to dostaniesz :).i najlepiej kup sobie kabel 4 zyłowy z czego 2 źyły łaczysz ze sobą i powiedzmu źe te złaczone bedą robić jako mase hehe to znaczy źyły z tych połaczonych ze sobą będziesz musiał sobie przylutować do (obudowy niewiem jak mam to napisać tzn.nie do tego bolca i tak robisz w obu przypadkach)jeźeli chodzi o czincze a do jacka lutujesz do "obudowy"te złaczone źyłki a reszte tam gdzie trzeba źeby było stereo.Moźe zrozumiesz ale watpie ja bym niezrozumiał ale moźe :) powodzenia
Jezu, co to będzie?
Zapomniałeś jeszcze napisać źeby na koniec dotknął językiem obudowy.
Taki kabel moźna kupić w kaźdym hipermarkecie za pare złotych.
Jak nie wiesz jaki– to powiedz sprzedawcy do czego ma słuźyć, to Ci da odpowiedni.
I najwaźniejsze sprzęt do którego chcesz podłączyć kompa musi mieć kanały wejścia.
Jak nie wiesz jaki– to powiedz sprzedawcy do czego ma słuźyć, to Ci da odpowiedni.
I najwaźniejsze sprzęt do którego chcesz podłączyć kompa musi mieć kanały wejścia.
no i ja dam jeszcze ostatnia propozycje. otoz jak wieza ma wzmacniacz (co widac po 2 wyjsciach chinch) to wtedy wystarczy tylko zalatwic kable i przejsciowke.
Wieza –> 2xchinche –> (wchodzą) w przejsciowke ktora z 2chinchow robi jedno wejscie (mini)jack –> jacka podlaczasz do zielonego wyjscia na karcie dzwiekowej.
P.S. jak chcesz laczyc jakies glosniki to powiedz jakie one są ? wg. mnie nie obejdzie sie bez kupienia wzmacniacza albo nawet amplitunera(sa dosc drogie).
Wieza –> 2xchinche –> (wchodzą) w przejsciowke ktora z 2chinchow robi jedno wejscie (mini)jack –> jacka podlaczasz do zielonego wyjscia na karcie dzwiekowej.
P.S. jak chcesz laczyc jakies glosniki to powiedz jakie one są ? wg. mnie nie obejdzie sie bez kupienia wzmacniacza albo nawet amplitunera(sa dosc drogie).
...::: A ja bym się nie bawił w lutowanie (strata wydajnosci podpinac glosniki pod jack`a), kup wzmacniacz starej produkcji za 50 zł (najlepsze) podpinasz głośniki 2–zyłowcem do wzm. od wzm. idą "cincze" do sprzętu jaki IN, ustawiasz odp opcje i smigasz. Ja w danej chwili mam Unitre + 2x330W Cat`a + technics = brak szyb w oknach..:::...
P.S.. a jakie mocy glosniki posiadasz
P.S.. a jakie mocy glosniki posiadasz
hmmm jak by ci to wytłumaczyć.jeźeli pójdziesz do sklepu elektronicznego i powiesz źe chcesz 2 czincze to dostaniesz :).i najlepiej kup sobie kabel 4 zyłowy z czego 2 źyły łaczysz ze sobą i powiedzmu źe te złaczone bedą robić jako mase hehe to znaczy źyły z tych połaczonych ze sobą będziesz musiał sobie przylutować do (obudowy niewiem jak mam to napisać tzn.nie do tego bolca i tak robisz w obu przypadkach)jeźeli chodzi o czincze a do jacka lutujesz do "obudowy"te złaczone źyłki a reszte tam gdzie trzeba źeby było stereo.Moźe zrozumiesz ale watpie ja bym niezrozumiał ale moźe :) powodzenia
jack to kumam ale o jaki czincze i gdzie podpiąć kaźdy?sory ale nie znam się na tym :)
Pawko:
no musisz sobie zrobic coś takiego z jednej stony kabla musisz mieć wtyczke (JACK) niewiem czy dobrze napisałem dźek po polsku:) (stereo) a z drugiej stony 2 czincze no i po kłopocie czincze do wieźy pod aux a jacka do komputera odpalasz wieźe i słuchasz sobie mp3 przez wieźe
Strona 1 / 1