zegar systemowy

Od pewnego czasu mam problem z zegarem systemowym. Zauwaźyłem, źe po uruchomieniu komputera zegar pokazuje czas jaki był przy zamykaniu. Wygląda na to, źe zegar zatrzymuje się przy wyłączeniu systemu. Przy kaźdej próbie synchronizacji zegara z serwerem internetowym otrzymuję komunikat o błędzie podczas synchronizowania danych przez system Windows. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co powinienem zrobić aby przywrócić prawidłowe działanie systemu. Z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 3

Witam

Podepne się pod ten temacik bo ostatnio zauważyłem, że mój zegar systemowy chodzi jakos nie tak. Otóż jak kożystak z PC i patrze na zegarek to zaczyna przyspieszać. Dzisiejszego dnia nie zwracając uwagi na zegarek patrze tu godzina 14:15, a na normalnym zegarku 13 <wow> aż godzina wyprzedzenia i to minutka po minutce :( Co jest nie tak? Zara przeskanuje adwarem jakimś bo antyvir nic nie wykrywa..

Pozdro

CHIKEN
Dodano
07.08.2006 16:46:42
  • EL NINO 07.08.2006 20:19:37

Zostaw moze w spokoju skanowanie i zasuwaj do jakiegos zegarmistrza po nowa baterie do plyty glownej.

Byc moze siadla Ci bateria na plycie glownej ktora utrzymuje godzine podczas braku aktywnosci komputera.
halett
Dodano
27.02.2005 23:21:20
moźe to jakiś robak? przeskanuj kompa jakimś antywirusem albo ad–aware...
kris_
Dodano
27.02.2005 22:25:40
marian1408
Dodano:
27.02.2005 22:11:32
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1