zegar systemowy
Od pewnego czasu mam problem z zegarem systemowym. Zauwaźyłem, źe po uruchomieniu komputera zegar pokazuje czas jaki był przy zamykaniu. Wygląda na to, źe zegar zatrzymuje się przy wyłączeniu systemu. Przy kaźdej próbie synchronizacji zegara z serwerem internetowym otrzymuję komunikat o błędzie podczas synchronizowania danych przez system Windows. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co powinienem zrobić aby przywrócić prawidłowe działanie systemu. Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 3
Witam
Podepne się pod ten temacik bo ostatnio zauważyłem, że mój zegar systemowy chodzi jakos nie tak. Otóż jak kożystak z PC i patrze na zegarek to zaczyna przyspieszać. Dzisiejszego dnia nie zwracając uwagi na zegarek patrze tu godzina 14:15, a na normalnym zegarku 13 <wow> aż godzina wyprzedzenia i to minutka po minutce :( Co jest nie tak? Zara przeskanuje adwarem jakimś bo antyvir nic nie wykrywa..
Pozdro
Byc moze siadla Ci bateria na plycie glownej ktora utrzymuje godzine podczas braku aktywnosci komputera.
moźe to jakiś robak? przeskanuj kompa jakimś antywirusem albo ad–aware...
Strona 1 / 1
Zostaw moze w spokoju skanowanie i zasuwaj do jakiegos zegarmistrza po nowa baterie do plyty glownej.