Zegar systemowy przyśpiesza
Witam wszystkich,
mam maly problem, otoz posiadam kompa z plyta glowna ASrock K7S8XE i prockiem AMD Athlon XP 2600+ ale problem polega moj na tym, ze zegar systemowy ciagle przyspiesza, tzn jak ustawie poprawnie godzine to po kilku dniach jest roznica okolo 1,5 minuty do przodu. Czy wie ktos czego to moze byc przyczyna? Nie wymienialem jeszcze baterii, ale nie wiem czy to moze byc tego przyczyna.
Z gory dzieki za wszelkie info
Pozdrawiam
mam maly problem, otoz posiadam kompa z plyta glowna ASrock K7S8XE i prockiem AMD Athlon XP 2600+ ale problem polega moj na tym, ze zegar systemowy ciagle przyspiesza, tzn jak ustawie poprawnie godzine to po kilku dniach jest roznica okolo 1,5 minuty do przodu. Czy wie ktos czego to moze byc przyczyna? Nie wymienialem jeszcze baterii, ale nie wiem czy to moze byc tego przyczyna.
Z gory dzieki za wszelkie info
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
dszyszko:
OK dzieki za info,
a moge z taka wada udac sie do serwisu w ramach gwarancji, uznaja mi taka "dolegliwosc" plyty?
Jeźeli to jest to nie powinno być problemu, bo wada jest "fabryczna".
OK dzieki za info,
a moge z taka wada udac sie do serwisu w ramach gwarancji, uznaja mi taka "dolegliwosc" plyty?
OK dzieki za info,
Moźesz zastosować na tą dolegliwość pewien półśrodek.
Programik synchronizujący zegar z czasem pobieranym z internetu.
Mogę polecić program atomic clock sync klik
Programik synchronizujący zegar z czasem pobieranym z internetu.
Mogę polecić program atomic clock sync klik
Strona 1 / 1