Zdalny pulpit
Hej.
Mam Windowsa XP Professional. Chcialem sobie uruchomic zdalny pulpit, ale go teoretycznie nie mam. Nie ma zakladki specjalnej we wlasciwosciach "Mojego komputera", nie ma skrotu w Start–>Programy–>Akcesoria–>KOmunikacja. Myslalem, ze moze nie mam pulpitu zainstalowanego, ale jak wrzucilem plytke z XP i wybralem opcje, zeby mi zainstalowal Zdalny Pulpit to wyskoczylo, ze juz jest zainstalowany. Gdzie tego szukac?
Thx.
Mam Windowsa XP Professional. Chcialem sobie uruchomic zdalny pulpit, ale go teoretycznie nie mam. Nie ma zakladki specjalnej we wlasciwosciach "Mojego komputera", nie ma skrotu w Start–>Programy–>Akcesoria–>KOmunikacja. Myslalem, ze moze nie mam pulpitu zainstalowanego, ale jak wrzucilem plytke z XP i wybralem opcje, zeby mi zainstalowal Zdalny Pulpit to wyskoczylo, ze juz jest zainstalowany. Gdzie tego szukac?
Thx.
Odpowiedzi: 10
Powinienes miec, bo ta wlasnie biblioteka odpowiada za zakladke ktorej Ci brakowalo.Nortonex:
Ale mam za to zakladke "Zdalny"
Wielokrotnie podawalem linka do malego "how to". Kliknij SZUKAJ, wpisz "pulpit zdalny", zaznacz szukanie wszystkich slow i wybierz dzial Sieci.Nortonex:
Teraz poszperam troszke, zeby znalezc jak dobrze to skonfigurowac i do roboty.
Dobra. Poszlo. Dzieki wszystkim. Musialem wypakowac plik remotepg.dll z plytki instalacyjnej do swojego windowsa. Teraz poszperam troszke, zeby znalezc jak dobrze to skonfigurowac i do roboty.
Pozdr. Hugonex
Edit: A ha. Tylko nadal nie mam : Start –> Akcesoria –> Komunikacja –> Podłaczenie pulpitu zdalnego.
Ale mam za to zakladke "Zdalny" w Panel Sterowania–>System. Przy najblizszej okazji sprawdze, czy to dziala juz.
Pozdr. Hugonex
Edit: A ha. Tylko nadal nie mam : Start –> Akcesoria –> Komunikacja –> Podłaczenie pulpitu zdalnego.
Ale mam za to zakladke "Zdalny" w Panel Sterowania–>System. Przy najblizszej okazji sprawdze, czy to dziala juz.
Z Uruchom –> regsvr32 %systemroot%\system32\remotepg.dll
Jesli wyskoczy Ci komunikat ze nie znalazl lub podobny, albo skopiuj plik remotepg.dll z folderu ServicePackFiles\i386 do \WINDOWS\SYSTEM32 (jesli masz SP), albo wypakuj ten plik z plyty XP –> EXPAND X:\I386\REMOTEPG.DL_ –R C:\WINDOWS\SYSTEM32
Za "X" podstaw literke Twojego CD.
Jesli wyskoczy Ci komunikat ze nie znalazl lub podobny, albo skopiuj plik remotepg.dll z folderu ServicePackFiles\i386 do \WINDOWS\SYSTEM32 (jesli masz SP), albo wypakuj ten plik z plyty XP –> EXPAND X:\I386\REMOTEPG.DL_ –R C:\WINDOWS\SYSTEM32
Za "X" podstaw literke Twojego CD.
Sprobuj przez Start >> Akcesoria >> Komunikacja >> Podłaczenie pulpitu zdalnego
Routing i zdalny dostep – wylaczylem spowrotem, bo mi net przestal w ogole dzialac ;(
Poslanca wlaczylem, zrobilem restart i nadal nic.
A jak nazywa sie plik\proces odpowiedzialny za uruchamianie pulpitu zdalnego? Moze jakos recznie go odpale.
Pozdr!
Poslanca wlaczylem, zrobilem restart i nadal nic.
A jak nazywa sie plik\proces odpowiedzialny za uruchamianie pulpitu zdalnego? Moze jakos recznie go odpale.
Pozdr!
Routing i dostęp zdalny – Wylaczono
u mnie tez jest wylaczony a pulpit dziala
zobacz czy poslanca masz wlaczonego ??
u mnie tez jest wylaczony a pulpit dziala
zobacz czy poslanca masz wlaczonego ??
Sprawdzam services.msc :
Menedźer połączeń usługi Dostęp zdalny – Uruchomiono (recznie),
Routing i dostęp zdalny – Wylaczono.
Uruchomilem wiec "Routing i dostęp zdalny" i nadal lipa.
Menedźer połączeń usługi Dostęp zdalny – Uruchomiono (recznie),
Routing i dostęp zdalny – Wylaczono.
Uruchomilem wiec "Routing i dostęp zdalny" i nadal lipa.
Masz wlaczona uslugi Menedźer sesji pomocy pulpitu zdalnego (Remote Desktop Help Session Manager), Routing i zdalny dostęp (Routing and Remote Access) ?
Tak, jestem na koncie admina.
Niestety nie mam takiej zakladki "Zdalny". Mam tylko: Ogolne, Nazwa komputera, Sprzet, Zaawansowane, Przywracanie systemu, Aktualizacje automatyczne.
Niestety nie mam takiej zakladki "Zdalny". Mam tylko: Ogolne, Nazwa komputera, Sprzet, Zaawansowane, Przywracanie systemu, Aktualizacje automatyczne.
panel sterowania > system> zdalny>
zezwalaj uzytkownikom na zdalne .......
jestes na koncie administratora ?
zezwalaj uzytkownikom na zdalne .......
jestes na koncie administratora ?
Strona 1 / 1