Zdalny pulpit

Hej.
Mam Windowsa XP Professional. Chcialem sobie uruchomic zdalny pulpit, ale go teoretycznie nie mam. Nie ma zakladki specjalnej we wlasciwosciach "Mojego komputera", nie ma skrotu w Start–>Programy–>Akcesoria–>KOmunikacja. Myslalem, ze moze nie mam pulpitu zainstalowanego, ale jak wrzucilem plytke z XP i wybralem opcje, zeby mi zainstalowal Zdalny Pulpit to wyskoczylo, ze juz jest zainstalowany. Gdzie tego szukac?
Thx.

Odpowiedzi: 10

Nortonex:
Ale mam za to zakladke "Zdalny"
Powinienes miec, bo ta wlasnie biblioteka odpowiada za zakladke ktorej Ci brakowalo.
Nortonex:
Teraz poszperam troszke, zeby znalezc jak dobrze to skonfigurowac i do roboty.
Wielokrotnie podawalem linka do malego "how to". Kliknij SZUKAJ, wpisz "pulpit zdalny", zaznacz szukanie wszystkich slow i wybierz dzial Sieci.
EL NINO
Dodano
05.05.2005 22:33:13
Dobra. Poszlo. Dzieki wszystkim. Musialem wypakowac plik remotepg.dll z plytki instalacyjnej do swojego windowsa. Teraz poszperam troszke, zeby znalezc jak dobrze to skonfigurowac i do roboty.

Pozdr. Hugonex

Edit: A ha. Tylko nadal nie mam : Start –> Akcesoria –> Komunikacja –> Podłaczenie pulpitu zdalnego.
Ale mam za to zakladke "Zdalny" w Panel Sterowania–>System. Przy najblizszej okazji sprawdze, czy to dziala juz.
Nortonex
Dodano
05.05.2005 18:30:31
Z Uruchom –> regsvr32 %systemroot%\system32\remotepg.dll

Jesli wyskoczy Ci komunikat ze nie znalazl lub podobny, albo skopiuj plik remotepg.dll z folderu ServicePackFiles\i386 do \WINDOWS\SYSTEM32 (jesli masz SP), albo wypakuj ten plik z plyty XP –> EXPAND X:\I386\REMOTEPG.DL_ –R C:\WINDOWS\SYSTEM32
Za "X" podstaw literke Twojego CD.
EL NINO
Dodano
05.05.2005 12:22:26
Sprobuj przez Start >> Akcesoria >> Komunikacja >> Podłaczenie pulpitu zdalnego
Bobi
Dodano
05.05.2005 12:20:40
Routing i zdalny dostep – wylaczylem spowrotem, bo mi net przestal w ogole dzialac ;(
Poslanca wlaczylem, zrobilem restart i nadal nic.

A jak nazywa sie plik\proces odpowiedzialny za uruchamianie pulpitu zdalnego? Moze jakos recznie go odpale.

Pozdr!
Nortonex
Dodano
05.05.2005 12:16:42
Routing i dostęp zdalny – Wylaczono
u mnie tez jest wylaczony a pulpit dziala
zobacz czy poslanca masz wlaczonego ??
marek321
Dodano
05.05.2005 03:00:19
Sprawdzam services.msc :

Menedźer połączeń usługi Dostęp zdalny – Uruchomiono (recznie),
Routing i dostęp zdalny – Wylaczono.

Uruchomilem wiec "Routing i dostęp zdalny" i nadal lipa.
Nortonex
Dodano
05.05.2005 01:20:35
Masz wlaczona uslugi Menedźer sesji pomocy pulpitu zdalnego (Remote Desktop Help Session Manager), Routing i zdalny dostęp (Routing and Remote Access) ?
EL NINO
Dodano
05.05.2005 00:50:51
Tak, jestem na koncie admina.

Niestety nie mam takiej zakladki "Zdalny". Mam tylko: Ogolne, Nazwa komputera, Sprzet, Zaawansowane, Przywracanie systemu, Aktualizacje automatyczne.
Nortonex
Dodano
04.05.2005 23:43:48
panel sterowania > system> zdalny>
zezwalaj uzytkownikom na zdalne .......

jestes na koncie administratora ?
marek321
Dodano
04.05.2005 23:07:44
Nortonex
Dodano:
04.05.2005 22:53:53