zbyt wysokie uzycie procesora
Mam problme z prockiem sempron 3000+ socket 754, 1,8ghz wmotowany na gigabyte k8ns, zasialcz modeco 350 W feel. Co kilka sekund uzycie procka wynosi 100%. Tyle zabiera explorer.exe. Było tak jak zainslowałęm wina. Co z tym zrobic??
Odpowiedzi: 10
mam karte graf. radkja 9550 i 512 mb ram pc 400
:arrow: :arrow: :arrow: moźe masz coś uszkodzone lub za starą kartę graficzną
krzysztof1991:
wszytskie steronkiki sa najnowsze
Podaj napięcia i temeratury (program Everest).
A tak na przyszłość – http://rtfm.killile.pl
wszytskie steronkiki sa najnowsze
krzysztof1991:
no tak, ale dlaczego podczas grania w gry ten proces zre 90% i gra sie zawiesza. Dotyczyc to nowych jak i starych gier.
Juź Ci wyźej podano, ze to jak z piernikiem i wiatrakiem – zero wspólnych elementów.
Sterowniki do mobo wgrane, sprerowniki do grafiki prawidłowo zainstalowane?
W podglądzie zdarzeń nie ma informacji o błedach ?
Napięcia zasilania poprawne wartości mają ?
PS.
Uwierz prosze, źe mógłbym pytań pozadawać jeszcze parę, ale nie widźe celu. Przecieź to Ty masz problem i Tobie powinno zaleźeć na tym by przedstawić go najpełniej.
no tak, ale dlaczego podczas grania w gry ten proces zre 90% i gra sie zawiesza. Dotyczyc to nowych jak i starych gier.
krzysztof1991 proces bezczynnosci to jest wlasnie informacja pokazujaca ile mocy procesora jest wolne, u ciebie 90% mocy procka odpoczywa i nie musi nic robic i napewno nie ma to wplywu na zle dzilajaca gre
Sama jego nazwa czyli BEZCZYNNOSCI pomysl..
Sama jego nazwa czyli BEZCZYNNOSCI pomysl..
zrobiłem rady z faq i teraz nie exploer a proces bezczynnosci systemowej zajumuje ponad 90% procecora, przez co nie da sie grac w zadne gry. Co z tym zrobic?
zrobiłem rady z faq i teraz nie exploer a proces bezczynnosci systemowej zajumuje ponad 90% procecora, przez co nie da sie grac w zadne gry. Co z tym zrobic?
krzysztof1991:
Mam problme z prockiem sempron 3000+ socket 754, 1,8ghz wmotowany na gigabyte k8ns, zasialcz modeco 350 W feel. Co kilka sekund uzycie procka wynosi 100%. Tyle zabiera explorer.exe. Było tak jak zainslowałęm wina. Co z tym zrobic??
Przeczytać FAQ w dziale XP, autor to Bobi.
Przeniesione w ciemno do XP, ze sprzętem to raczej nic wspólnego nie ma poza... "prockiem"
Bobi
Strona 1 / 1