Zbyt wolna praca komputera ... ?!

Witam !
PŁYTA GLÓWNA – GIGABYTE GA–K8NE
DDR 512Mb 400MHZ PATRIOT CL2,5
PROC AMD ATHLON64 2800+ BOX
HDD MAXTOR 160GB 7200 8MB SATA
KARTA GRAFICZNA GIGABYTE GF 6600 128MB PCIE
MON LCD LG 19

Komputer ma mi słuźyc wyłącznie do prywatnych celów : granie, zabawa w róznych programach graficznych muzycznych itp.itd.

Problem jest tego typu iź komputer jak na takie parametry powinien sobie bez problemu radzić z większością normalnych czynnośći, a on potrafi się przycinać np. przy przeciaganiu po pulpicie "jetaudio" czy tez jak odpale przegladarke internetową i kólkiem w myszcze przesuwam w dól czy w gore to nie jest to plynne tylko klatkuje strasznie, gry takie jak nfs mw chodzi bez problemu, ale proste czynnośći są uciaźliwe :(
Prosze o pomoc ! gdzie szukać rozwiązania problemu ?

PS. Jeśli temat jest w zlym miejscu prosze o przeniesienie, a nie usuwanie go lub pokierowanie mnie do odpowiedniego tematu gdzie znajde konkretną odp. !
Pozdrawiam i z góry dziękuje

Odpowiedzi: 10

POMOCY :( nie wiem co mam robić i czy tego kompa nie zanieść do sklepu niech to zrobią bo mam dość :/

Caly czas się przywiesza gdy chce coś zrobić, wkladam CD do napędu Otwieram, widze folder z filmem wchodze w folder klikam na film źeby otworzył z CD i wtedy odtwarzacz filmów się uruchamia i pokazuje "Brak odpowiedzi" to samo w oknie Mój komputer :(

Co zrobić? jakie informacje potrzebujecie zeby mi pomóc ... ?
Prosze bo mam dosyć, lepiej mi dzialal stary sprzęt niź ten nowy :/
Misiorex
Dodano
13.12.2005 19:30:19
Seeker:

:shock: – weźcie se dajcie spokój z tym ..dpi , bo za chwile ktoś to w ...dioptrie przerobi i będzie dopiero radocha na całe forum :lol:

To jeszcze pewnie pół biedy – gorzej jakby to o IQ mowa byłą :D
Rebe
Dodano
10.12.2005 19:31:18
Misiorex:
Kwiat:
Najlepiej wejdz w ustawienia karty graficznej i ustaw odswierzanie na 91dpi cos takiego powinno pomoc :) POZDRO

Mam ustawione na 96dpi i tak zostawiam :)

:shock: – weźcie se dajcie spokój z tym ..dpi , bo za chwile ktoś to w ...dioptrie przerobi i będzie dopiero radocha na całe forum :lol:
Seeker
Dodano
10.12.2005 19:24:15
Kwiat:
Najlepiej wejdz w ustawienia karty graficznej i ustaw odswierzanie na 91dpi cos takiego powinno pomoc :) POZDRO

Mam ustawione na 96dpi i tak zostawiam :)
Misiorex
Dodano
10.12.2005 17:47:43
Kwiat:

A co to za zwierz w karcie graficznej ?
Rebe
Dodano
10.12.2005 13:40:16
Kwiat
Dodano
10.12.2005 13:09:57
Przy takiej ilości danych to pewnie i wróźka miałaby problem z dojściem przyczyny :)
Po takiej reakcji zajrzyj do logów – w uruchom wpisz eventvwr.msc i zobacz co wyskoczło jako bład lub ostrzeźenie w odniesieniu do tego programu.Pewnie iwele isę z tych informacji wycisnąć nie da, ale spróbowac warto.
Rebe
Dodano
09.12.2005 18:55:48
Dzięki Rebe za podpowiedź ...

Zaktualizowałem sobie sterowniki i narazie jest ok ...

Mam jedno pyt. jeszcze bo czasami zdarza się źe odpalam jakiś program i po chwili wyskakuje Brak Odpowiedzi czym to jest spowodowane ?

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Misiorex
Dodano
09.12.2005 18:33:23
Zrób tak:
Uruchom tego menagera zadań i obserwuj co się w zajętości CPU dzieje w czasie tych przycięć – w ten sposob – jeźlei to coś tego typu – będziesz mógł to wyłapać.
Zajrzyj ownieź do logow – szczególnie system, choć i do aplikacje nie zaszkodzi i zobacz czy są w nich jakieś błedy w okolicach – tma jest podany czas zdarzenia – tych przycięć.
Zostają jeszcze dwie rzeczy – zmiana sterowników płyty głownej i – o ile karta ma odrębne tryba 2D i 3D ( tego nei iwem, bo zatrzymalem się w rozwoju jezlei chodzi o takie sprawy ) poczytanie o tym jak z błedami 2D sobie radzić. W tej sprawie – o ile takie orzdzielenie występuje – na pewno doradzi Ci ktoś z uźytkowników mających pojęcie o tym.
Rebe
Dodano
09.12.2005 08:39:42

nie znam się na tym więc wklejam printscrn'a

Jeśli chodzi o log z Hijack This – nie pokazuje mi nic "No suspicious items found! "

:(
Misiorex
Dodano
08.12.2005 23:28:41
Misiorex
Dodano:
08.12.2005 23:04:17
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1