Zawieszenie komputera przy instalacji WindowsXP z SP2
Mój problem dotyczy WindowsaXP ze zintegrowanym SP2. Chodzi o to, źe instalacja przebiega pomyślnie lecz gdy komputer ma się uruchomić pierwszy raz po nowej instalacji to zawisa:–( Czarny ekran z logo Windy i pasek ładowania a potem zwis i wszystko sie zatrzymuje. Nie wiem o co chodzi. U innych ten Windows z mojej płytki bardzo dobrze chodzi a u mnie nie:–(
Mój sprzęt: Intel Pentium 4 3GHz Prescott, płyta gł: EPOX, 2x512MB DDR Twinmoss, HDD Seagate 120GB + 60GB w kieszeni, Lite–On LDW 811S, LG 12x8x32, Radeon 9500 128MB DDR, SoundBlaster Audigy. zasilacz Chieftec 460W. To chyba wszystko.
Proszę o pomoc! Z góry bardzo dziękuję.
Mój sprzęt: Intel Pentium 4 3GHz Prescott, płyta gł: EPOX, 2x512MB DDR Twinmoss, HDD Seagate 120GB + 60GB w kieszeni, Lite–On LDW 811S, LG 12x8x32, Radeon 9500 128MB DDR, SoundBlaster Audigy. zasilacz Chieftec 460W. To chyba wszystko.
Proszę o pomoc! Z góry bardzo dziękuję.
Odpowiedzi: 7
No tak. Slepy w karty nie gra :cry: :wink: .Rebe:
Czytelniki z Was – Prescot
Dziękuję Wam bardzo! Juź znalazłem krytyczną poprawkę na mojego Prescotta! Myślę, źe będzie dobrze. Jeszcze raz bardzo dziękuję. A to link dla wszystkich, którzy mają problemy z niesfornymi Prescottami :D
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=9b99c199–5d75–454f–ae07–b620727be8d8
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=9b99c199–5d75–454f–ae07–b620727be8d8
Czytelniki z Was – Prescot
Widać trafiło na jeden z tych zestawów, o korych MS pisywał.
DomKos – instalacja systemu bez SP2 . Instalacja łaty dla prescota i dopiero instalacja SP2, ew. "naprawa" tego co na dysku z płyty z SP2 – łata powinna zadziąłać i czarny ekran się nie pokaźe.
Widać trafiło na jeden z tych zestawów, o korych MS pisywał.
DomKos – instalacja systemu bez SP2 . Instalacja łaty dla prescota i dopiero instalacja SP2, ew. "naprawa" tego co na dysku z płyty z SP2 – łata powinna zadziąłać i czarny ekran się nie pokaźe.
Co Cie to obchodzi ?Ad@$:
A licencje to na ilu userow? :P
DomKos, sprobowalbys instalacji z ubozsza konfiguracja. Powyciagaj/poodlaczaj napedy, jedna kosc pamieci, itd. Zostaw grafike i dysk.
System był instalowany, aby sprawdzić czy płyta nie ma jakiejś wady (jak juź pisałem u mnie nie działał). Dlatego teź Windows był instalowany na kilku komputerach.
DomKos:
Ad@$:
DomKos:
U innych ten Windows z mojej płytki bardzo dobrze chodzi a u mnie nie:–(
Widocznie pliki zostaly u kolegow.
Tak serio – uzywacie tej samej wersji czy tylko probowales nosnik na innych komputerach?
Uźywamy tej samej wersji, na tej samej płytce bez źadnych zmian. Z tej płytki u mnie się nie instaluje w pełni Windows (zawieszka przy ładowaniu systemu przy pierwszym uruchomieniu), a u kolegów (i koleźanek :) ) ta Winda weszła bez źadnych problemów. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Moźe mam złą konfigurację kompa...
A licencje to na ilu userow? :P
Ad@$:
DomKos:
U innych ten Windows z mojej płytki bardzo dobrze chodzi a u mnie nie:–(
Widocznie pliki zostaly u kolegow.
Tak serio – uzywacie tej samej wersji czy tylko probowales nosnik na innych komputerach?
Uźywamy tej samej wersji, na tej samej płytce bez źadnych zmian. Z tej płytki u mnie się nie instaluje w pełni Windows (zawieszka przy ładowaniu systemu przy pierwszym uruchomieniu), a u kolegów (i koleźanek :) ) ta Winda weszła bez źadnych problemów. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Moźe mam złą konfigurację kompa...
Strona 1 / 1