Zawieszanie systemu po formacie ??

Niedawno robilem formata i juz system mi sie wiesza... nie wiem co moze byc przyczyną... dokladnie wyglada to tak ze po ok. 5 minutach uźytkowania komputera ten sie zawiesza... probowalem z konsoli odzyskiwania systemu, znalazl mi tam przynajmiej jeden błąd i go naprawił, zarówno na dysku c jak i d... moze cos sie przegrzewa.. nie mam pojecia... to chyba wszystko.. jak bedziecie potrzebowali wiecej informacji na temat mojego kompa bądź oprogramowania to piszcie.. bo nie wiem co jest niezbedne do analizy tego przypadku... z gory dzieki

Odpowiedzi: 16

wygląda na to ze kolega ma dwie sieciówki, gdzie powinnes z jednej zrezygować, moźesz tą zintegrowaną wyłączyć w BIOSie
kamaa
Dodano
13.01.2006 01:51:34
masz płytke asusa?? jeśli tak to kontroler ethernet jest od karty sieciowej i powinien znajdować się na płycie ze sterownikami płyty głw. przynajmniej ja tak miałem(włóz płyte od płyty głw. do napedu i kliknij w menadrzeźe urządzeń na to urządzenie"ethernet" prawym przyciskiem i aktualizuj najlepiej wybierz opcje recznego wyszukiwania sterownika i poprostu zaznacz w "dzrzewku" napęd z cd'kiem), co do reszty to raczej się nieorjentuje ale jedno z urządzeń masz wyłączone o ile się niemyle?
kermiterth01
Dodano
12.01.2006 23:08:22
Najlepiej z płytek dostarczonych przez producenta sprzętu, które dostałeś przy zakupie sprzętu. Jesli nie masz to na stronie producenta znajdziesz.
sh@dow
Dodano
12.01.2006 11:49:34
to jest screen mojego menadźera urządzeń... próbowale doinstalowac brakujace sterowniki z róźnych źródeł ale bez skutku... z jakich płytek instalować poszczególne urzadzenia ?
beco
Dodano
12.01.2006 10:35:25
sprawdz czy nie ma konfliktu sprzętowego Panel sterowania=>> System=>> Sprzęt=>> Menadzer urządzeń
kamaa
Dodano
12.01.2006 01:14:31
to co pozostaje serwis czy jeszcze coś poradzicie ??
beco
Dodano
10.01.2006 19:06:03
Temperatury są ok.

beco:

A czy przyczyna moze być to ponizej ?? (tak wykazuje program EVEREST Home Edition)

Właściwości opcji zasilania
Bieźące źródło zasilania Prąd sieciowy
Stan baterii Brak baterii
Pełny okres źycia baterii Nieznane
Pozostały okres źycia baterii Nieznane

Oczywiście źe nie. Przecieź to sa oczywiste informacje. Komp jest podłaczony do "Prąd sieciowy" czyli kablem do gniazdka, a bateri nie posiadasz bo to nie laptop.
wojtt
Dodano
10.01.2006 11:10:36
POMOŻECIE ?? zrobiłem nawet przywracanie systemu na dzień, w którym był format.. ale bez skutku.. po kilku minutach system siada.. jak z tymi temperaturami ?? z tego co wiem to chyba są wporządku..
beco
Dodano
10.01.2006 10:37:11
Płyta główna 35 C (95 F)
Procesor 33 C (90 F)
twardziel 40 C (104 F)

(komp chodzi bez obudowy)
i juz komp zaczyna świrować i sie wieszać :((
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
A czy przyczyna moze być to ponizej ?? (tak wykazuje program EVEREST Home Edition)

Właściwości opcji zasilania
Bieźące źródło zasilania Prąd sieciowy
Stan baterii Brak baterii
Pełny okres źycia baterii Nieznane
Pozostały okres źycia baterii Nieznane
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

oprócz tego wszystkiego są błędy w podglądzie zdarzeń.. błędy dotyczą APLIKACJI i SYSTEMU..
beco
Dodano
09.01.2006 11:13:17
Sprawdz temperatutę procesora i plyty glównej.
wojtt
Dodano
09.01.2006 10:25:33
Daj sobie spokój z temperaturą karty graficznej – jeźlei jest na niej czujnik to oprogtramowanie producenta na pewno taką informację udostępnia. Jeźlei zaś takiego "termometru" nie ma to skąd dane programy mają pobierać ?
Rebe
Dodano
09.01.2006 09:20:29
Gdzie w tym programie EVEREST Home Edition 2.20 mozna odczytac temperatury np. karty graficznej ?? a co do kompa to jeszcze nie ściągałem obudowy... ale dzisiaj ale dzisiaj to zrobie.
beco
Dodano
09.01.2006 09:09:15
Jeźeli moźesz rozkręcić obudowę i zaglądnąć do środka to najlepszym sposobem jest sprawdzenie "ręcznie" temperatury na radiatorze karciy grafiki i radiatorze procesora. Moźliwe, źe któryś wentylator nie działa, sprawdź czy sie kręcą.
sh@dow
Dodano
08.01.2006 13:13:38
EVEREST Home Edition 2.20
sprawdz równieź jakie błędy pokazuje podgląd zdarzeń start=>> uruchom=>> eventvwr.msc
kamaa
Dodano
08.01.2006 12:39:23
po konsoli sie nic nie zmieniło... a jakimi programami moge sprawdzic temperatury ?? bo moim zdaniem cos sie przegrzewa...
beco
Dodano
08.01.2006 11:13:29
A moźe jednak trzeba by było sprawdzić czy coś sie nie przegrzewa.
Moźe chociaź w biosie jaka jest temperatura procesora.
A po uruchomieniu konsoli odzyskiwania i naprawieniu błędu zmieniło sie coś czy nie?
sh@dow
Dodano
08.01.2006 00:34:49
beco
Dodano:
07.01.2006 17:06:20
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1