Zawieszanie się podczas gier ;(
Wczoraj otworzyłem obudowę komputera i usunąłem z niej kurz (za pomocą odkurzacza). Potem zauwaźyłem źe dosyć mocno zakurzona jest pamięć ram więc wyjąłem ją ze slotu i przeczyściłem. Przeczyściłem równieź radiator procesora z kurzu (za pomocą ołówka). Po tym czyszczeniu obniźył mi się nawet temp procka (i obroty coolera). Kłopoty zaczeły się dzisiaj :( . Podczas grania w nowe gry (Call ofDuty, Halo) co chwilę występują zwisy na ok 15–25 sek. Do tego grafa się przegrzewa (rozpoznaje to jak gram u Halo). Obniźenie taktowania karty graf (o 25 MhZ) nic nie pomogło :cry: Co to moźe być :?:
Mój komp:
Athlon Xp 1800+@1900+
ECS K7VTA3 v3
512 DDR SDRAM(PC2100)
GeForce 4 MX 420 64 MB RAM
Mój komp:
Athlon Xp 1800+@1900+
ECS K7VTA3 v3
512 DDR SDRAM(PC2100)
GeForce 4 MX 420 64 MB RAM
Odpowiedzi: 10
Musze zainwestować w nowy radiator (i wentylka) na karcie. To jest jedyne rozwiązanie :D EOT
A moźe przyda się połoźenie nowej pasty pod radiator na karcie graficznej ??
Wentylator na 100% albo radiator z ramów naruszyles posprawdzaj dokladnie
Stery do ixpeka są na 100% ok. Żadnej scalki nie przejechałem botylko karta graficzna zaczeła się przegrzewać na wyźszym taktowaniu zegara i pamięci niź standardowe :? (wcześniej działało spoko na 325MHz i 440Mhz)[/list]
Hymm moze gdzies za mozna przejechales odkurzaczem i cos uszkodziles posprawdzaj pokladnie mzoe jakiegos scalaka naruszyles i robi jakies male spiecie i obnirza moc i podnosi temperature :/ moze cos ze sterami jesli to windows XP to przeinstaluj bo on jest bardzo czluly na wszelkie zmiany i systemowe jak i mechaniczne
Reinstala i tak się zbliźa wielkimi krokami :? A co do dociskania to dociskałem i radiator na grafie docisnąłem i nic :cry:
Podociskaj wszystkie podzespoły w kompie rownierz i kabelki i przeinstaluj windowsa albo nowe stary :wink:
Ustawiłem standardowe ustawienia karty graficznej (zegar,taktowanie pamięci) i gry działają. Ale niepokoi mnie nadal fakt źe przed "odkurzaniem" wszystko było oki :? a teraz karta jakby nie miała wystarczającego chłodzenia :?
gieras ja mam na mojej grafie tylko radiator :?
do servisu nie pójdę bo nie mam kaski i wole się sam pobawić :wink:
gieras ja mam na mojej grafie tylko radiator :?
do servisu nie pójdę bo nie mam kaski i wole się sam pobawić :wink:
Wedlug mnie awaria karty graficznej chodz nie jestem pewien radze pogadac z kims z servisu komputerowego
Pozdrawiam
Sprubuj sciagnac najnowsze stery Nivia
Pozdrawiam
Sprubuj sciagnac najnowsze stery Nivia
a moze wentylator jakis poszedl ?
Strona 1 / 1