Zawieszanie się komputera!!!!!!!!!!!!!!
A mianowicie mam taki probleem, źe po jakimś czasie (nieraz 20min podWin98 do nawet 4godz) od uruchomienia zawiesza mi się komputer. I nic nie mogę zrobić bo nie reaguje myszka itd. I jset tak pod Win XO jak i pod Wind98se. Wcześniej nie miałem tego problemu, a to juź dzieje się od prawie miesiąca. Dzieje mi się to róźnie: raz jak włącze nową aplikację, a raz nawet wtedy gdy nic nie robie.
Oglądałem np. TV(mam karte Tv), albo słuchałem Mp3 to dźwięk elegancko było słychać, a obraz zero (tylko w tym momencie co się zawiesił).
Moja konfiguracja to:
Pł.gł.: Ecs K7S5A, ATHLON XP 2200+, GEFORCE 4 MX440,512MB SDRAM, 60GB SEGATE, KARTA TV AVERTV STUDIO 303.
lUDZIE POMOCY!!!!!!!!!!1
Oglądałem np. TV(mam karte Tv), albo słuchałem Mp3 to dźwięk elegancko było słychać, a obraz zero (tylko w tym momencie co się zawiesił).
Moja konfiguracja to:
Pł.gł.: Ecs K7S5A, ATHLON XP 2200+, GEFORCE 4 MX440,512MB SDRAM, 60GB SEGATE, KARTA TV AVERTV STUDIO 303.
lUDZIE POMOCY!!!!!!!!!!1
Odpowiedzi: 14
W tym przypadku to raczej nie ma znaczenia ale....
Przy mocnych prądoźernych kartach graficznych samo Prime daje mierne efekty.
Przydało by się aby pracowało w tle jakiegoś benchmarka grafiki np. Mark 03,wtedy obciąźymy prądowo cały system.
Przy mocnych prądoźernych kartach graficznych samo Prime daje mierne efekty.
Przydało by się aby pracowało w tle jakiegoś benchmarka grafiki np. Mark 03,wtedy obciąźymy prądowo cały system.
Poczytaj tu:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9809
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9809
spiderko:
Napięcie na linii 5V masz za niskie (dopuszczalny margines od 4,75V do 5,25V)
Napięcia 3,3V oraz 12V mieszczą się w normie, chociaź zawsze lepiej jak jest za duźe niź za małe i dlatego moźe niepokoić te 3,18V. Temperatura procesora raczej nie odgrywa tutaj źadnej negatywnej roli, u ciebie jest w normie.
Sprawdzenie sprzetu na innym, mocniejszym zasilaczu powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
Dodam tylko źe , zrobienie tego testu winno się odbywać po "obciąźeniem" – da to jeszcze bardziej miarodajne wyniki i chyba potwierdzi, źe to wina zasilacza.
czyli to moze byc wina zasilacza
Napięcie na linii 5V masz za niskie (dopuszczalny margines od 4,75V do 5,25V)
Napięcia 3,3V oraz 12V mieszczą się w normie, chociaź zawsze lepiej jak jest za duźe niź za małe i dlatego moźe niepokoić te 3,18V. Temperatura procesora raczej nie odgrywa tutaj źadnej negatywnej roli, u ciebie jest w normie.
Sprawdzenie sprzetu na innym, mocniejszym zasilaczu powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
no to sprawdziłem aidą i było tyle
a jakie powinny byc
Zainstaluj Aidę i posprawdzaj temperatury
O TO CHODZI ZE NIE MA. A CO SPRAWDZIĆ AIDA,a i sorawdzałem NAV 2005 i nic nie wykrył.
to moźe być zasilacz, sprawdź jakimś programym np.aida
zasilacz nie pada? gdy ci sie robi zwiecha, sa zawsze jakies konkretne programy odpalone?
zasilacz nie pada? gdy ci sie robi zwiecha, sa zawsze jakies konkretne programy odpalone?
Bylo coś podkręcane ?
Odkręć .
Skanowałeś AV,masz zainstalowany jakiś ?
Sprawdź temperatury (chipset,proc),napięcia zasilania.
Poczytaj archiwalne posty na temat restartów.
Romuś,kiedyś byłeś nawet śmieszny,teraz juź tylko nudny.
Odkręć .
Skanowałeś AV,masz zainstalowany jakiś ?
Sprawdź temperatury (chipset,proc),napięcia zasilania.
Poczytaj archiwalne posty na temat restartów.
Romuś,kiedyś byłeś nawet śmieszny,teraz juź tylko nudny.
Strona 1 / 1