zawieszanie sie komputera
Co może być przyczyną zawieszania się komputera , podczas instalacji systemu??
Instalowałem system Windows XP Home Edition +SP2 (orginal)
Po formacie postanowiłem zainstalować na nowo system operacyjny, podczas kończącej się instalacji, czyli nie mając jeszcze na ekranie paska postępu instalacji, tylko ew. czas postępu 39min. Komputer mi się zawieszał , miało to miejsce kilkakrotne. Nie pomagał reset i wyłączanie z sieci, zasilania. Dałem więc sobie spokój do następnego dnia. Z samego rana spróbowałem ponownie instalacji, czyli dokończyć to, co, zacząłem. Poszło, ale po upływie ok. 1/30min ponownie mi się zawiesił, lecz na ekranie "witamy":mryellow: Myślałem, że mnie coś trafi](*,) Miałem natomiast dołożoną pamięć, (starą)czyli DDR256MB PC2700. Wyjąłem ją z gniazda i ponownie wziąłem się do instalacji systemu. Jedna pamięć została w gnieździe nowsza, (miałem dwie) czyli razem 512MB System zaskoczył i jak do tej pory pracuje. Podejrzewam, że prawdopodobną przyczyną było uszkodzenie pamięci. Ale są to, tylko moje mrzonki. Proszę mi napisać, czy jest to, możliwe, czy też coś innego jest tego przyczyną..
solex
Odpowiedzi: 1
Jest to bardzo prawdopodobna przyczyna. Przetestuj je Memtestem. Poza tym nawet jak bedą sprawne to niekoniecznie "muszą chcieć" za sobą współpracować.
Strona 1 / 1