Zawieszanie sie komputera podczas przelaczania uzytkownika..
Mam dosc dziwny i "irytujacy" problem...moj komputer zawiesza sie czasami jak chce z przelaczyc sie z 1 uzytkownika na 2 (mam ich razem na tym win xp tylko 2).
A czasem dzieje sie to jak np zalanczam komputer, pojawia sie ekran powitalny z kontami do zalogowania sie i nie klikne odrazu tylko np po 5 min i wtedy zwiecha :–(
System: Win XP Prof + SP2 + automatyczne aktualizaje
2 uzytkownikow na kompie (1 admin + 1 user)
Czy wie ktos jak mozna temu zaradzic?
Zgory dziekuje za wszelkie sugestie.
P.S.
Jesli w opisie podalem zbyt malo informacji odnosnie mojego systemu lub problemu moge to naprawic ;–)
POZDRAWIAM
A czasem dzieje sie to jak np zalanczam komputer, pojawia sie ekran powitalny z kontami do zalogowania sie i nie klikne odrazu tylko np po 5 min i wtedy zwiecha :–(
System: Win XP Prof + SP2 + automatyczne aktualizaje
2 uzytkownikow na kompie (1 admin + 1 user)
Czy wie ktos jak mozna temu zaradzic?
Zgory dziekuje za wszelkie sugestie.
P.S.
Jesli w opisie podalem zbyt malo informacji odnosnie mojego systemu lub problemu moge to naprawic ;–)
POZDRAWIAM
Odpowiedzi: 4
Wykonalem dokladne zalecenie ;–)
Jednak kiedy po wyl i wl komputera odczekalem chwilke po pokazaniu sie ekranu logowania, wybralem uzytkownika i komputer sie zawiesil... (tzn loguje sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wolno i dochodzi po wgrania tapety i finito) zresetowalem go. Nastepnie przegladalem dziennik i nic nie znalazlem na czerwowo, zadnych bledow :–(
Wyslac jakies "screeny" beda pomocne?
Jednak kiedy po wyl i wl komputera odczekalem chwilke po pokazaniu sie ekranu logowania, wybralem uzytkownika i komputer sie zawiesil... (tzn loguje sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wolno i dochodzi po wgrania tapety i finito) zresetowalem go. Nastepnie przegladalem dziennik i nic nie znalazlem na czerwowo, zadnych bledow :–(
Wyslac jakies "screeny" beda pomocne?
Podstawa –> Z Uruchom odpal eventvwr.msc i szukaj czegokolwiek (bledu oznaczonego na czerwono) co mialoby zwiazek z zawieszeniem – godzina i minuta zdarzenia.
Odniosze sie do tego co napisales...
1. Przynajmniej raz w tyg uruchamiac ad–aware z najnowszymi definicjami wiec to chyba nie w tym problem.
2. Sterowniki instalowalem za pomocna Xpress install, czyli to co mialem na CD do mojej plyty.
3. Procesy ktore chodza w tle sa jaknajbardziej ok. Nie ma nic co byloby "dziwne", wiec naprawde tego nie rozumiem :–(
Jakie dodatkowe informacje moglbym podac ktore bylyby pomocne?
Bo takie zwiechy bywaja dosc irytujace :P
1. Przynajmniej raz w tyg uruchamiac ad–aware z najnowszymi definicjami wiec to chyba nie w tym problem.
2. Sterowniki instalowalem za pomocna Xpress install, czyli to co mialem na CD do mojej plyty.
3. Procesy ktore chodza w tle sa jaknajbardziej ok. Nie ma nic co byloby "dziwne", wiec naprawde tego nie rozumiem :–(
Jakie dodatkowe informacje moglbym podac ktore bylyby pomocne?
Bo takie zwiechy bywaja dosc irytujace :P
Ok. Trochę mało informacji podałeś więc wymienię moźliwe przyczyny:
1. Moźesz mieć jakiś syf na kompie – spyware albo coś takiego, który Ci Windowsa wiesza. Spróbuj przeskanować dysk ad–awar'em.
2. Moźesz mieć wgrane jakieś wadliwe sterowniki. Jeźeli masz płytę główną nForce nVidia. Jeźeli VIA to TU.
Sprawdź teź kartę graficzną.
3. Sprawdź jakie procesy Ci w tle chodzą i jakie aplikacje i wszystkie niepotrzebne, albo takie jakich nie znasz powyłączaj.
START–>URUCHOM–>msconfig.exe i działaj :)
Powodzenia!
1. Moźesz mieć jakiś syf na kompie – spyware albo coś takiego, który Ci Windowsa wiesza. Spróbuj przeskanować dysk ad–awar'em.
2. Moźesz mieć wgrane jakieś wadliwe sterowniki. Jeźeli masz płytę główną nForce nVidia. Jeźeli VIA to TU.
Sprawdź teź kartę graficzną.
3. Sprawdź jakie procesy Ci w tle chodzą i jakie aplikacje i wszystkie niepotrzebne, albo takie jakich nie znasz powyłączaj.
START–>URUCHOM–>msconfig.exe i działaj :)
Powodzenia!