Zawieszanie się instalacji [WIN XP]

Czesc! Mam problem gdyż podczas instalacji systemu WIN XP komputer sie zawiesza :-s Nie wiem co moze byc przyczyna tego typu zachowan komputera. Mysle, ze moze byc to problem Hardware... Co o tym myślicie, proszę o podpowiedź... [-o<

Odpowiedzi: 1

Nic mi nie mówią informacje które podałeś. Określ moment zawieszania się komputera. Czy zawsze dzieje się to w tym samym momencie. Pozostaw komputer w tym stadium na jakiś czas, może instalacja ruszy. Jak już mówisz ż emoże to być wina sprzętu to może omów swój zestaw.
Razorek
Dodano
06.12.2008 16:15:51
  • PAFCIO 07.12.2008 16:22:17

[quote=Razorek]Określ moment zawieszania się komputera.[/quote] Moment ładowania plików do instalacji, po sformatowaniu partycji. [quote=Razorek]Czy zawsze dzieje się to w tym samym momencie.[/quote] Nie zawsze, czasem poleci dalej jak już skopiuje pliki i wyświetla się po raz pierwszy obraz ładowania Windy. [quote=Razorek] Pozostaw komputer w tym stadium na jakiś czas, może instalacja ruszy. Jak już mówisz ż emoże to być wina sprzętu to może omów swój zestaw.[/quote] Niestety nic nawet jak pozostawie na jakiś czas. Tak jakby sie zawiesił. Jeśli zaś chodzi o sprzęt trudno mi określić bo to komputer w firmie. Więc nie mogę przedstawic specyfikacji sprzetu. Ale zauwazylem ze w okolicach procesora, kondensatory sa jakies grubsze... moze to wlasnie ta wada:rolleyes:

• Faker 07.12.2008 19:16:42

[quote=PAFCIO] Ale zauwazylem ze w okolicach procesora, kondensatory sa jakies grubsze... moze to wlasnie ta wada:rolleyes: [/quote] Wymienić kondensatory, albo płytę główną bo i tak będą jazdy przez nie wcześniej czy później.

• Ucho 07.12.2008 19:47:15

[quote=PAFCIO][kondensatory sa jakies grubsze... moze to wlasnie ta wada [/quote] Jeżeli nie masz doświadczenia na okoliczność "grubości kondensatorów" to przed ew. lutowaniem skonsultuj się z kimś kto to przerabiał. Znajomy elektronik-amator też Ci powie bez problemu czy są na wizis dobre czy spuchnięte, nie trzeba "fachowca" od kompów, bo w tej kwestii każdy naprawiacz RTV będzie miarodajniejszy.

PAFCIO
Dodano:
05.12.2008 22:40:15
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1