Zawieszanie przy ściaganiu plików

Ahoy..

Mój system to WinXpSP2 mam nakałdkę na IE – Avant Browser, po zainstalowaniu którejś jej nowej wersji, zaczął się IE i Avant zawieszać przy ściąganiu plików z netu, zawieszał się teź komunikator tlen.pl, który ma w sobie klienta poczty, więc podejrzewam, ze to jakiś powaźniejszy problem. Dokładnie rzecz biorąc, po kliknięciu na "Zapisz" wymienione programy zawieszają się do 10 minut w przypadku pliku 5 MB, a potem zaczynają się ściągać, ale w 1/10 przerywają i koniec. Zainstalowałem dziś Operę i nie mam tego problemu. Usunąłem Avanta i wszystkie jego wpisy w rejestrze za pomocą "jv16 PowerTools", ale problem nadal się pojawia przy ściąganiub plików prez IE i Tlen, przeszukiwałem forum i nie znalazłem podobnego problemu, moźe ktoś wie o co biega ?

Odpowiedzi: 2

Niestety nie pomogło, ściągam .zipa z poczty – 5MB, IE zawiesza się na około 10 minut, zaczyna ściągać i po chwili pokazuje, źe plik jest juź ściągnięty, a po otworzeniu go okazuje się, źe jest ściągnięte, ale tylko 13 KB.
HH
Dodano
20.12.2004 13:40:13
Jesli nie pomoglo usuniecie Avanta, to moze trzeba naprawic IE ? Przeinstalowac ?
W Uruchom wklep –> rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%Infie.inf
EL NINO
Dodano
20.12.2004 12:42:00
HH
Dodano:
20.12.2004 01:10:20
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1