Zawieszanie kompa przy wyłączaniu systemu Windows XP

Witam !

Problem jest następujący - klikam na "Start", następnie "Wyłącz komputer" i w tym momencie mam klepsydre i sobie czekam z minute albo i dluzej i totalnie nic nie moge zrobic - tzn poza Ctrl+Alt+Del - Menedżerem zadań. Zacząłem kombinować z wyłączaniem różnych procesów żeby zobaczyć czy może któryś z nich zawiesza i odblokowuje się jak wyłącze "svchost" z Usług Sieciowych, ale automatycznie wyskakuje mi ta tabelka, że za 60 sekund nastąpi restart... W ogóle to jak włącze kompa i po chwili chce wyłączyć to działa normalnie, dopiero jak komputer chodzi troche dłużej to się już nie da wyłączyć. Myślałem, że może po włączeniu jakiegoś programu coś się uruchamia co potem powoduje zablokowanie,ale chyba nie-raczej od czasu jest to zależne, bo włączałem wszystko to co zazwyczaj włączam i było ok, a potem zostawiłem kompa na jakiś czas, wróciłem po 20 minutach i znowu miał zawieche jak chciałem wyłączyć. Może jest to problem z jakąś aktualizacją związaną właśnie z RPC (czy jakoś tak) ? Jak ktoś się orientuje jak najszybciej (bez formata) to naprawić to proszę dać znać !

Z góry dziękuję !

Witek

Odpowiedzi: 1

Rebe
Dodano
05.03.2007 10:52:34
  • iti 05.03.2007 11:19:19

Ściągnąłem i zainstalowałem to ale nie wiem co dalej z tym zrobić ? W każdym razie samo zainstalowanie nic nie zmieniło, a nie wiem czy to się jakoś uruchamia ? Jeśli tak to nie znalazłem gdzie...

• Anathema 05.03.2007 11:36:05

Możesz zerknąć też na to -&gt; http://support.microsoft.com/kb/308029/pl<br>

iti
Dodano:
05.03.2007 10:17:48
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1