zawieszanie kompa podczas gier
Mam taki problem – po kilkunastu lub kilkudziesięciu minutach grania np: w NFSU, Freedom Fighters oraz Medal of Honor Breaktrough komputer zawiesza się i piszczy
Sprzęt:
AMD Athlon 1GHz
Prolink Pixelview GeForce FX5200 128MB Ultimate
512 MB SDRAM
Mercury KT133a FSX – (płyta główna)
SB PCI 128
Seagate 40GB 5200
Temperatura procka przy grach to 48
płyty głównej to 41
Kartę graficzną wymieniłem niedawno. Czy pozostałe elementy komputera nie zaniźają moźliwości karty graficznej? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Z góry dziękuję za porady.
Sprzęt:
AMD Athlon 1GHz
Prolink Pixelview GeForce FX5200 128MB Ultimate
512 MB SDRAM
Mercury KT133a FSX – (płyta główna)
SB PCI 128
Seagate 40GB 5200
Temperatura procka przy grach to 48
płyty głównej to 41
Kartę graficzną wymieniłem niedawno. Czy pozostałe elementy komputera nie zaniźają moźliwości karty graficznej? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Z góry dziękuję za porady.
Odpowiedzi: 1
Typowy objaw przegrzania karty graficznej, lub wysokich ustawień w grze jak i ustawienie wysokich parametrów pracy sterownika.
Spróbuj zainstalować nowsze stery do grafiki i płyty głównej.
Ustaw w grze poziom domyślny detali, aa itp, lub miejszy od domyślnego, obserwuj czy zaszły zmiany.
Ustaw domyśne ustawienia sterownika karty graficznej.
Zainstaluj DirectX 9.0b jeśli nie masz.
Byćmoźe ustawiasz wszystie " fajerwerki " graficzne w grze na dość wysoki poziom i poprostu Twój układ graficzny tego nie wytrzymuje i się w ten sposób buntuje.
Spróbuj zainstalować nowsze stery do grafiki i płyty głównej.
Ustaw w grze poziom domyślny detali, aa itp, lub miejszy od domyślnego, obserwuj czy zaszły zmiany.
Ustaw domyśne ustawienia sterownika karty graficznej.
Zainstaluj DirectX 9.0b jeśli nie masz.
Byćmoźe ustawiasz wszystie " fajerwerki " graficzne w grze na dość wysoki poziom i poprostu Twój układ graficzny tego nie wytrzymuje i się w ten sposób buntuje.
Strona 1 / 1