zawieszający komp
witam.od jakiegoś czasu mój komp.się zawieszał.serwis kazał wymienić zasilacz.zrobiłem-póżniej karte grafiki zrobiłem dalej pamięci zrobiłem i dalej sie wiesza.zaczełem zmieniać tymingi pamięci i dopiero a ustawieniach 3.0-4-4-7 zaczoł pracować.a/a powinny być 3.0-3-3-8/ Nie rozumiem dlaczego tak duże opóżnienia muszę ustawić?
Co może być przyczyną takiej sytuacji?
Płyta :GA- 7N400S-L,karta: GF 7300GT Palit,pamięć:dual 2 GB PC3200 CL3 kinkston kvk400x64c3ak2/2g
zasilacz:Tagan 330 W , Procek Athlon xp 2600+.
Już nie mam sił do niego-pomocy
Odpowiedzi: 5
Te pliki nie muszą być koniecznie w podanym katalogu. Poszukaj ich w Windows przez F3 (*.dmp). Może moduły po prostu się "nie lubią" z Twoją mobo ? To jakieś no name-y ?? Wyjmij je, przeczyść sloty (np. pędzelkiem te na płycie) i wsadź do innych gniazd. Najlepiej pojedynczo i czekaj na efekty.
](*,) ](*,) no niemogę z tego programu skorzystać bo w minidumpie nie ma nic.ale udało mi się ustawić pamiątki na 2,5-3-4-7,czyli prawie jak norma.Ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego się nie wyrabiają bo przecież płyta obsługuje 400 DDR SDRR.A memtest86+ nie wykazał zadnych errrów podzas testu[-o< [-o<
[quote=dariusz541]Nie rozumiem dlaczego tak duże opóżnienia muszę ustawić?[/quote]
Bo na szybszych pamięci Ci nie wyrabiają.
Zrób to: http://gusioo.ovh.org/debugging.html
he,he, dobre sobie.ale pytałem w róznych warsztatach. I efekt podobny.Takich mamy serwisantów.A co do płyty to jest jeszcze na gwarancji.](*,) jakieś inne logiczne rady?
-
[quote=dariusz541]...ale pytałem w róznych warsztatach...., ....Takich mamy serwisantów....[/quote] I masz nauczkę. Na drugi raz zacznij pytać najlepszych serwisantów na www.centrumxp.pl :lol:
Może zmień jeszcze płytę? ;)
Przypomina mi to dowcip, jak facetowi - po wielkim wysiłku w pracy - siniały jajka. I lekarz co rusz, kazał mu je amputować.
Kiedy zsiniał mu członek i desperat poszedł do innego lekarza, bo poprzedni akurat był chory, a nowy powiedział:
Też mógłbym panu zalecić amputację, ale może lepiej niech pan zmieni spodnie, bo te chyba farbują od potu...
Ergo: zmieniłeś tyle rzeczy w sprzęcie i ciągle masz z nim problemy? A pomyślałeś, żeby zajrzeć do innego sklepu/serwisu i zasięgnąć innych opinii?
Być może wydałeś kupę kasy - na niewłaściwy element...?
Strona 1 / 1