Zawiesza się w Moim Komputerze
Gdy wejdę do "Mój Komputer" a dalej np.C: i dalej wchodzę do Program Files i zazwyczaj tam sie zawiesza, czasami odrazu na C: a czasami na np. Lavasoft czy jakiś tam innym folderze. Zawiecha wygląda tak ze ikony w oknie znikają, wtedy muszę wyłączyćto okno a razem z nim wyłącza się proces explorer.exe i muszę go włączać od nowa i wtedy juź da się normalnie wejść. Ale jak wyłączę komputer później dalej mam to samo :/
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Odpowiedzi: 20
Jak nie wiesz to se postów nie nabijaj :/
Post pod postem po to źeby temat podskoczył do góry.
Bo znów jest problem, zdawało mi się źe było ok.
Ale teraz znowu to samo, próbowałem zamienić tego explorera ale wyskakuje "Nie moźna utwoźyć pliku explorer.exe" czy jakoś tak. Ale to chyba nie potrzebne bo jak się zawiesi to patrzę do Menadźera zadań i tam explorer bierze 0% procka.
Więc chyba to nie to o czym mówicie. Co to w końcu jest i jak to naprawić.
Bo znów jest problem, zdawało mi się źe było ok.
Ale teraz znowu to samo, próbowałem zamienić tego explorera ale wyskakuje "Nie moźna utwoźyć pliku explorer.exe" czy jakoś tak. Ale to chyba nie potrzebne bo jak się zawiesi to patrzę do Menadźera zadań i tam explorer bierze 0% procka.
Więc chyba to nie to o czym mówicie. Co to w końcu jest i jak to naprawić.
coyote_xp pomógł mi przez gg, wystarczyło załoźyć nowego uźytkownika i juź wszystko OK temat moźna zamknąć
...oskar...oskar...:
jestem administratorem ale z kąd mam wziąć to hasło??
logika, oskar logika 8) jeli jesteś aminem i nie masz hasła to moźe ne trzeba nic wpisywać :idea: :wink:
Jezeli nie zakladales to ENTER wcisnij. Jezeli zapomniales to siegnij do archiwum. Tam temat czesto poruszany byl.
jestem administratorem ale z kąd mam wziąć to hasło??
...oskar...oskar...:
no to niech ktoś mi powie jakie jest hasło administratora
znjąc źycie to jesteś aministratorem swego kompa pewnie – więc twoje hasło,lub jeśli jednak nie jesteś hasło osoby która ma takie prawa
no to niech ktoś mi powie jakie jest hasło administratora
...oskar...oskar...:
podczas której instalacji ??muszę to robić?? Bo znając mnie to zapewne coś zwale :/
poraz 3 się pytam czy to konieczne?? czy jest inny sposób
rób wszystko tak jak napisał Ad@$ to nic nie zwalisz :idea: jeśli wogóle da się tam coś zepsuć poleceniem expand...
podczas której instalacji ??
muszę to robić?? Bo znając mnie to zapewne coś zwale :/
haslo administratora, co wpisales podczas instalacji
on ode mnie chciał jakieś hasło administratora :/ co tam wpisać??
i jeszcze raz pytam czy to konieczne?? nie lubię grzebać w systemie bo zawsze coś rozwalę
i jeszcze raz pytam czy to konieczne?? nie lubię grzebać w systemie bo zawsze coś rozwalę
spróbuję ale jak rozwalę to będzie na ciebie :P
no chyba źe tak a tak na boku to ja przyniosłem kompa do domu ze sklepu i juź miałem walniętą płyte :)
Odpal komp z bootowaniem CD–ROMu. W opcjach instalatora tak dlugo postepujesz dalej, az nie narafisz na opcje uruchomienia naprawy. Literka "R".
Potem tylko podajesz haslo administratora i wklepujesz komende.
Potem tylko podajesz haslo administratora i wklepujesz komende.
GokuSSJ6:
ja miałem podobnie tylko źe jak wchodziłem w dysk to mi sie zawsze resetował i jak zaniosłem do serwisu to powiedzieli źe płyta główna uszkodzona i jak mi ją wymienili to było jusz ok
Ale miałeś podobnie a nie tak samo. Moja płyta ma ok.5 mc–y i zapewne nie jest uszkodzona. I gdyby płyta była uszkodzona to na drugim systemie byłoby to samo a tak nie jest.
ja miałem podobnie tylko źe jak wchodziłem w dysk to mi sie zawsze resetował i jak zaniosłem do serwisu to powiedzieli źe płyta główna uszkodzona i jak mi ją wymienili to było jusz ok
yyyyyyy......muszę to robić?? Bo znając mnie to zapewne coś zwale :/
konslokę odzyskiwania odpalasz z płyty windowsa,bootujesz ją i wybierasz źe chcesz naprawić windowsa itd.
Odpalamy konsole odzyskiwania i uzywamy polecenia
jak to zrobić?? sorry za te pytania ale lol jestem :P