Zawiasy w Win 98.Dysk czy system?
Podczas kopiowania pliku z sieci lokalnej bądź teź z płyty zawiesza się system.(Win98)Po restarcie wyświetlany jest komunikat "Brak systemu operacyjnego" Wygląda to tak jakby dysk miał jakieś błędy chociaź skandisk niczego nie wykrywa.Na WinXP problem nie występuje.
Moja konfiguracja:Płyta ECSK7S6A,HD SamsungSV4012H,128MBRam,Gf4 Mx440 Gainward
Moja konfiguracja:Płyta ECSK7S6A,HD SamsungSV4012H,128MBRam,Gf4 Mx440 Gainward
Odpowiedzi: 5
witam
mam plyte ecs k7vza , i problem ten wystepuje u mnie kiedy wsadze do kompa soundblaster'a live 5.1 . meczylem sie z tym dobre kilka miesiecy az odpuscilem, i uzywam audio na plycie. ze strzepek informacji w necie doszedlem do wniosku ze moja plyta zle wspolpracuje z ta karta dzwiekowa. nie pomagalo wylaczenie karty wbudowanej na plycie jumperem, ani nic innego. programy instalowane z soundblasterem tez sie wala, i nie chca dzialac prawidlowo – raz dzialaja a nastpnym razem, po 15 minutach, juz pojawia sie komunikat zeby je reinstalowac, a probowalem roznych wersji , i starszych i najnowszych. pojawia sie nawet cos takiego po wlozeniu sb do kompa, ze jak myszka przewijam okno suwakiem, jest jakis 2–4 sekundowy denerwujacy przestoj, zanim zareaguje. no i przy kopiowaniu z plyt lub z dysku na dysk, wiekszych plikow jakichs, komp sie wiesza.
btw. mialem na swojej plycie 2 systemy i chodzily wzorowo, to raczej nie problem plyty lecz jakichs walkow z samymi systemami.
pozdrawiam
mam plyte ecs k7vza , i problem ten wystepuje u mnie kiedy wsadze do kompa soundblaster'a live 5.1 . meczylem sie z tym dobre kilka miesiecy az odpuscilem, i uzywam audio na plycie. ze strzepek informacji w necie doszedlem do wniosku ze moja plyta zle wspolpracuje z ta karta dzwiekowa. nie pomagalo wylaczenie karty wbudowanej na plycie jumperem, ani nic innego. programy instalowane z soundblasterem tez sie wala, i nie chca dzialac prawidlowo – raz dzialaja a nastpnym razem, po 15 minutach, juz pojawia sie komunikat zeby je reinstalowac, a probowalem roznych wersji , i starszych i najnowszych. pojawia sie nawet cos takiego po wlozeniu sb do kompa, ze jak myszka przewijam okno suwakiem, jest jakis 2–4 sekundowy denerwujacy przestoj, zanim zareaguje. no i przy kopiowaniu z plyt lub z dysku na dysk, wiekszych plikow jakichs, komp sie wiesza.
btw. mialem na swojej plycie 2 systemy i chodzily wzorowo, to raczej nie problem plyty lecz jakichs walkow z samymi systemami.
pozdrawiam
Tu nie chodzi tylko o dwa systemy.
To przykład.
Po prostu sporo ludzi ma problemy z ecsami.
Jeźeli ci wszystko śmiga to świetnie,ja po śmierci starej płyty mam teraz Claytona ,i nie miałem z nią nigdy problemu.
Co nie znaczy źe płyta jest dobrej klasy,szczerze to jest dosyć badziewna.
Ale skoro wszystko chodzi to jestem zadowolony.
To przykład.
Jeźeli ci wszystko śmiga to świetnie,ja po śmierci starej płyty mam teraz Claytona ,i nie miałem z nią nigdy problemu.
Tu nie chodzi tylko o dwa systemy.
To przykład.
To przykład.
Tu się nie zgodze.
Ja mam ECS K7S5A i nigdy nie miałem problemów z instalacją 2 systemów.
Ja mam ECS K7S5A i nigdy nie miałem problemów z instalacją 2 systemów.
Z tego co piszesz wynika źe masz dwa systemy.
Kiedyś instalowałem znajomemu dwa systemy na ecs'ie ,nie pamiętam typu.
Po wszystkim ,raz komp nie potrafił odpalić Xp nastepnym razem 98.
Po ok. 10–ciu próbach uaktualniłem bios ale było tylko odrobinę lepiej.
Nie chcę cię martwić, ale to tylko ECS.
Marna płyta.
Moźe upgrade biosu coś pomoźe.
Kiedyś instalowałem znajomemu dwa systemy na ecs'ie ,nie pamiętam typu.
Po wszystkim ,raz komp nie potrafił odpalić Xp nastepnym razem 98.
Po ok. 10–ciu próbach uaktualniłem bios ale było tylko odrobinę lepiej.
Nie chcę cię martwić, ale to tylko ECS.
Marna płyta.
Moźe upgrade biosu coś pomoźe.
Strona 1 / 1