Zatrzymywanie transferu w przegladarce

Witam, mam nowy problem. Sciaganie plikow ze stron internetowych. Prawie kazdy tranfer mi sie zatrzymuje w jakims miejscu (nie daje sie wznowic w firefoksie. w operze daje rade wznowic transfer i dokonczyc powtarzajac czynnosc kilka razy). Dziwna to rzecz. Korzystajac w programow p2p nie mam takiego problemu. Czy ktos ma jakis pomysl na to? Sciagnac glupich sterownikow 15MB nie moge bo mi sie zawiesza transfer. Bede wdzieczny za podpowiedzi. Pzdr

Odpowiedzi: 1

Używasz jakiegoś Menadzera pobierania? Spróbuj czy jak go uzyjesz to problem nadal bedzie wystepował
wojtt
Dodano
08.03.2007 20:50:27
  • minetaur 08.03.2007 20:57:54

Witam, wlasnie niczego nie uzywam. Tylko wbudowanych w operze i firefoksie menadzerow. Nawet nie wiem czy jest opcja zeby je wylaczyc :) Update: Probowalem z zapora XP i bez. Z firewallem sygate i bez. nie ma roznicy przy wszystkich konfiguracjach sie zatrzymuje.

• wojtt 08.03.2007 21:09:24

<p>Chodziło mi i jakis wspomagacz pobierania np. GetRight. </p><p>Zerknij tu -&gt;http://www.centrumxp.pl/Programy/15,1,kategoria,Pobieranie.aspx wybierz cos zainstaluj i sprawdz.&nbsp;</p>

• BeteNoire 08.03.2007 22:40:48

Masz niestabilne łącze i potrzebujesz "ściągarki", która będzie Ci wznawiać połączenie, takiej jak zasugerował wojtt. Najpopularniejsze przeglądarki niestety jeszcze się tego nie dorobiły. Od siebie polecam FlashGeta.<br>

• minetaur 09.03.2007 00:55:41

Nie napisalem o tym ze problem zaczal sie po wymianie hardware'u. Zamienilem GA 7NF RZ z duronem 1.2 na GA-K8N51GMF-9 z Sempronem 3400 i na poczatku w ogole mialem problem ze sterownikami do LAN-u ale w koncu poszla karta cieciowa ale pojawil sie wlasnie ten problem ktorego wczesniej nie bylo. i ja podejrzewam cos z tym sprzetem bardziej moze, ale sprawdze flashgeta i getrighta. jezeli pomoze to gites. dzieki za podpowiedzi.<br>

minetaur
Dodano:
08.03.2007 20:29:29
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1