Zasilacz
Witam.
Ostatnio nie daje mi spokoju sprawa mojego zasialacza. Jego moc to 120W!. I tu nasuwa się pytanie... Czy ta moc jest wystarczająca dla sprzętu, który zasila?
Pentium III 650MHz @ 728MHz
Procomp BVD2A
Samsung SP0802N 80GB
SDRAM 192MB pc133
Riva TNT2 m64 32MB
wlan + antena
CD–RW + CD–ROM
Całość pod Win XP
Napięcia w SpeedFan

Najbardziej zastanawia mnie wskazanie –5V => 3,55V. Z kolei BIOS pokazuje +8V. Znajomy, który ma identyczny zasilacz teź ma takie wskazania. Co o tym sądzicie?
Dodam, źe nie mam problemów typu restart lub błąd programu.
Ostatnio nie daje mi spokoju sprawa mojego zasialacza. Jego moc to 120W!. I tu nasuwa się pytanie... Czy ta moc jest wystarczająca dla sprzętu, który zasila?
Pentium III 650MHz @ 728MHz
Procomp BVD2A
Samsung SP0802N 80GB
SDRAM 192MB pc133
Riva TNT2 m64 32MB
wlan + antena
CD–RW + CD–ROM
Całość pod Win XP
Napięcia w SpeedFan
Najbardziej zastanawia mnie wskazanie –5V => 3,55V. Z kolei BIOS pokazuje +8V. Znajomy, który ma identyczny zasilacz teź ma takie wskazania. Co o tym sądzicie?
Dodam, źe nie mam problemów typu restart lub błąd programu.
Odpowiedzi: 5
W sumei napięcia nie są złe, jak nie masz restartów czy naglych wyłączen komputera to się niczym nie przejmuj. Jeźeli zaczną się problemy wtedy wymien zasilacz.
dlatego źe zamało mocy dociera do kompa nie wystarcza patrz odpowiedz MarcinX
Na oko pobór podzespołów to 110~130 w,czyli na pograniczu mocy zasilacza,a nawet przekracza jego moźliwości.
Ale poza lekko przekroczonym 3.3v napięcia w normie.
Ale poza lekko przekroczonym 3.3v napięcia w normie.
terminator:
120W??? to zasilacz AT czy ATX
najlepsze wyjście: kup nowy zaislacz
Zasilacz ATX.
Kupić nowy... A moźesz napisać dlaczego? Odpowiedź bez uzasadnienia jakos do mnie nie dociera :wink:
120W??? to zasilacz AT czy ATX
Strona 1 / 1