Zasilacz i przewody
Mam nastepujacy problem: uruchamiam kopmuter i nic (czarny ekran i cisza), nastepnie wylaczam go, chwile majstruje przy przewodach od zasilacza i po ponownym uruchomieniu jest juz ok – komputer sie normalnie wlacza. Tak jest za kazdym razem gdy chce odpalic sprzet. Czy to oznacza, ze czeka mnie kupno nowego zasilacza czy wystarczy cos zrobic z przewodami??? Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 13
Ksefner:
Hehe... nie wiem jak 233MMX moze cokolwiek katowac ;) ale w sumie wytlumaczenie logiczne.
trzeba bylo powiedziec ....
dobra rada : zmien kompa
Hehe... nie wiem jak 233MMX moze cokolwiek katowac ;) ale w sumie wytlumaczenie logiczne.
nie rozumiesz ?
proste
im mocniejszy proc , tym wiecej pozera mocy
czyli...
Twoj nowy proc po prostu katowal zasilacz ...
pewnie +12v mocno poszlo w dol i stad zawiechy etc etc
proste
im mocniejszy proc , tym wiecej pozera mocy
czyli...
Twoj nowy proc po prostu katowal zasilacz ...
pewnie +12v mocno poszlo w dol i stad zawiechy etc etc
Powiem tyle... wsadzilem do kompa stary oryginalny procesor (tzn. ten ktory byl przy zakupie mojego genialnego sprzetu) i wszelkie problemy z zasilaczem zniknely. Troche tego nie rozumiem ale przynajmniej dziala :)
Gwarancja skonczyla sie 2 lata temu. Niestety moj komputer do najmlodszych nie nalezy :)
Nie prościej będzie oddać zasilacz do gwarancji
Zasilacze do AT nie sa drogie, wiec chyba na Allegro zakupie jakiegos (bo nie mam od kogo zbytnio pozyczyc) i problem powinien byc z glowy :) Dzieki za pomoc, pozdrawiam!!
Nie no raczej to wina zasilacza. Te starsze juz tak maja po prostu – niekiedy te nowe tez sa jakies trefne, ale to zalezy jak sie trafi :). Pozycz od kogos zasilke i zobacz jak chodzi na innej – wtedy bedziesz wiedzial czy to jej wina!
Chyba wezme kogos z lutownica, zeby przejrzal kable ale cos czuje, ze skonczy sie na kupnie zasilacza. Jesli to co innego to mnie szlag trafi, bo nie mam juz ochoty nic wiecej ladowac do tego komputera. Pozdrawiam,
Winchester:
Ja jak mialem kiedys Rubikona, to np przy dotknieciu kabla zasilania, komp mi sie restartowal :x , bylo to mega wkurzajace !
witaj w klubie :) u mnie wystarczyło potrząść obudową i juź restart...
Ja jak mialem kiedys Rubikona, to np przy dotknieciu kabla zasilania, komp mi sie restartowal :x , bylo to mega wkurzajace !
Moźe masz jakieś zwarcie ??
Moźe masz jakieś zwarcie ??
Strona 1 / 1